Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinované olivy 3× jinak

Při přípravě party oceníte každé jídlo, které můžete připravit rychle, a navíc s předstihem. Olivy v marinádě nikdy nezklamou. Tady jsou naše tři nejoblíbenější recepty.
27. 11. 2012 | Autor: redakce Apetitu
  • Marinované olivy s vodkou

V misce promíchejte 125 ml panenského olivového oleje, 60 ml vodky, proužky kůry z 1 biocitronu a 1 lžičku kuliček černého pepře. Přidejte 215 g oliv kalamata a ve skleněné nebo keramické dobře uzavřené nádobě marinujte 24 hodin. V chladničce vydrží nejméně 2 týdny.
 

  • Marinované olivy s fenyklem

1 malou bulvu fenyklu nakrájejte na nudličky, 2 stroužky česneku na plátky. 1 čerstvou chilli podélně rozpulte, odstraňte bílá semínka a nasekejte. Vše promíchejte s 250 ml panenského olivového oleje, lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu a 200 g oliv. V uzavřené nádobě nechte marinovat 24 hodin. V chladu vydrží 2 týdny.
 

  • Marinované olivy s pečeným česnekem

1 celou palici česneku vložte do malé pečicí misky, lehce pokapejte lžičkou olivového oleje a pečte přibližně 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud česnek nezezlátne. Nechte vychladnout a pak oloupejte. Ve větší míse smíchejte 2 hrnky oliv podle svého výběru, 2 lžičky kaparů, ½ hrnku maxikaparů se stopkou a 1 lžičku sušeného drceného chilli. Opatrně vmíchejte pečený česnek, zastříkněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým tymiánem.

Pokud se vás inspirovala úvodní fotka, vyzkoušejte recept na sicilské marinované olivy.

 

 

 

 

 

 

 

Přidat komentář