Černé olivy, baby špenát, parmezán a spousta dalších dobrot uvnitř kapes z těsta na pizzu. Skvělé jídlo při setkání s přáteli.
Suroviny
základní těsto
1
1
základní omáčka
mozzarella
150
g
okapaná, nastrouhaná
parmazán
30
g
najemno nastrouhaný
120
g
salám pepperoni lze nahradit jinou italskou pikantní uzeninou
chilli paprička
0.5
ČL
drcená, sušená
olivy černé
60
g
vypeckované, nasekané nahrubo
baby špenát
80
g
olivový olej
na potření
citron
k podávání
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby dejte zahřívat alespoň na půl hodiny dva velké plechy. Těsto připravte podle základního receptu a rozdělte na čtyři koule. Rozválejte je na lehce pomoučněné podložce na obdélníky o rozměrech asi 15 × 30 cm a každý dejte na kus pečicího papíru.
2 Polovinu každého obdélníku poklaďte omáčkou, oběma sýry, salámem, chilli, olivami a špenátem. Těsto přehněte, aby se uzavřela náplň, a stiskněte okraje. Kapsy potřete olejem, přesuňte na plechy a pečte 10 až 15 minut dozlatova a dokřupava. Podávejte se skrojky citronu.
2 Polovinu každého obdélníku poklaďte omáčkou, oběma sýry, salámem, chilli, olivami a špenátem. Těsto přehněte, aby se uzavřela náplň, a stiskněte okraje. Kapsy potřete olejem, přesuňte na plechy a pečte 10 až 15 minut dozlatova a dokřupava. Podávejte se skrojky citronu.