Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza kapsy se salámem a olivami
Calzone
ZDROJ: Unsplash/Roberto Valdivia
sdílet:

Pizza kapsy se salámem a olivami

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 kapsy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1147 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 7 g
Tuky 93 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Černé olivy, baby špenát, parmezán a spousta dalších dobrot uvnitř kapes z těsta na pizzu, které se říká calzone! Skvělé jídlo při setkání s přáteli.

Suroviny

základní těsto 1 porce
sugo 1 porce
zhruba jedna naběračka
okapaná, nastrouhaná
najemno nastrouhaný
salám 120 g
pepperoni lze nahradit jinou italskou pikantní uzeninou
drcená, sušená
vypeckované, nasekané nahrubo
olivový olej
na potření
k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby dejte zahřívat alespoň na půl hodiny dva velké plechy. Těsto připravte podle základního receptu a rozdělte na čtyři koule. Rozválejte je na lehce pomoučněné podložce na obdélníky o rozměrech asi 15 × 30 cm a každý dejte na kus pečicího papíru.

2

Polovinu každého obdélníku poklaďte omáčkou, oběma sýry, salámem, chilli, olivami a špenátem. Těsto přehněte, aby se uzavřela náplň, a stiskněte okraje. Kapsy potřete olejem, přesuňte na plechy a pečte 10 až 15 minut dozlatova a dokřupava. Podávejte se skrojky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...