0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Olivy & olivový olej

Olivy & olivový olej
sdílet:
Recepty jsme vám přivezli přímo ze španělské Andalusie. Nasbírali jsme je mezi tankery s olejem a olivovými stromy, mezi zdmi starobylých rytířských sídel, a hlavně mezi lidmi, kteří jídlo milují jako vy.

Málokomu zachutnají olivy hned na první skus, ale kdo jim dá šanci, bude si je dopřávat opakovaně. Začněte s olivami hned po probuzení a dejte si je k snídani s pošírovaným vejcem. Chorizo je salám nebo klobáska pikantní chuti. Zapečte si ji s bramborami a s černými olivami. Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou hrají všemi barvami, oživíte jimi menší večírek. Bramborový krém se připravuje na olivovém oleji s houbami a lanýžovým kaviárem. Panenka je to nejlibovější maso z vepříka, připravte si ji s mákem a olivovou salsou, vypadá i chutná báječně. Připadají vám olivy ve sladkém koláči jako bizarní kombinace? Vyzkoušejte ho, takový jste ještě určitě nejedli. Jestliže máte rádi samotnou chuť a vůni olivového oleje, smlsnete si na zmrzlině z olivového oleje, která se podává s fíky, hroznovým vínem, hruškami nebo s mandlovými sušenkami.

Všechny tyto recepty a k tomu test oliv, které za to stojí, a které vám určitě chutnat nebudou, najdete v březnovém čísle časopisu Apetit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč