Recepty jsme vám přivezli přímo ze španělské Andalusie. Nasbírali jsme je mezi tankery s olejem a olivovými stromy, mezi zdmi starobylých rytířských sídel, a hlavně mezi lidmi, kteří jídlo milují jako vy.
Málokomu zachutnají olivy hned na první skus, ale kdo jim dá šanci, bude si je dopřávat opakovaně. Začněte s olivami hned po probuzení a dejte si je k snídani s pošírovaným vejcem. Chorizo je salám nebo klobáska pikantní chuti. Zapečte si ji s bramborami a s černými olivami. Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou hrají všemi barvami, oživíte jimi menší večírek. Bramborový krém se připravuje na olivovém oleji s houbami a lanýžovým kaviárem. Panenka je to nejlibovější maso z vepříka, připravte si ji s mákem a olivovou salsou, vypadá i chutná báječně. Připadají vám olivy ve sladkém koláči jako bizarní kombinace? Vyzkoušejte ho, takový jste ještě určitě nejedli. Jestliže máte rádi samotnou chuť a vůni olivového oleje, smlsnete si na zmrzlině z olivového oleje, která se podává s fíky, hroznovým vínem, hruškami nebo s mandlovými sušenkami.
Všechny tyto recepty a k tomu test oliv, které za to stojí, a které vám určitě chutnat nebudou, najdete v březnovém čísle časopisu Apetit.