0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 28 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vynikající a elegantní jídlo! Přidejte česnek; jehně­čí si bez něj ne­umíem představit. Doporučujeme opékané brambory.

Suroviny

olivový olej 2 PL
jehněčí kýta 4 plátků
asi 140 g každý, možno naložit den dopředu do oleje s oreganem a pepřem
cibule červená 1 ks
velká, oloupaná, nakrájená na osminky
2 ČL
oregáno sušené
víno bílé 150 ml
suché
rajčata cherry 400 g
olivy černé 100 g
sůl
pepř
petrželka hrst
hladkolistá, nasekaná
1.  Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Olej rozpalte na sporáku ve velkém pekáči a zprudka na něm z obou stran opečte maso.

2.  Do pekáče vložte cibuli a vše poprašte oreganem, pepřem a solí. Podlijte vínem a přidej­te rajčátka. Posypte olivami a vložte asi na čtvrt hodiny do trouby. Ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými bramborami.

Kuřecí varianta 
V pekáčku osmahněte dohněda kuřecí prsíčka, pak ztlumte oheň a pečte z každé strany dvě až tři minuty. Místo oregana posypte tymiánem, přidejte ostatní přísady a pokračujte jako s jehněčím.

Kouzelná přísada:
Jehněčí plátky z kýty bývají k dostání v Řeznictví  u Arbesa za 229 Kč/kg. 

Komentáře

Michaela Pavlíčková

Jídlo jsem udělala o velikonocích jako sváteční oběd. Bylo to velice dobré, ale 15 minut v troubě nestačilo ani náhodou. Nakonec se to natáhlo asi na 45min. Pravda ale je, že plátky byly trochu silnější a maso jsem nestihla den předem naložit. Každopádně zkusím ještě jednou a den předem naložím. Kus masa z kýty mám ještě v mrazáku...

Apetit magazín

Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit