0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

Jehněčí plátky s rajčaty a olivami

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 28 g
Tuky 96 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Vynikající a elegantní jídlo! Přidejte česnek; jehně­čí si bez něj ne­umíem představit. Doporučujeme opékané brambory.

Suroviny

olivový olej 2 PL
jehněčí kýta 4 plátků
asi 140 g každý, možno naložit den dopředu do oleje s oreganem a pepřem
cibule červená 1 ks
velká, oloupaná, nakrájená na osminky
2 ČL
oregáno sušené
suché
rajčata cherry 400 g
olivy černé 100 g
sůl
pepř
petrželka hrst
hladkolistá, nasekaná
1.  Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Olej rozpalte na sporáku ve velkém pekáči a zprudka na něm z obou stran opečte maso.

2.  Do pekáče vložte cibuli a vše poprašte oreganem, pepřem a solí. Podlijte vínem a přidej­te rajčátka. Posypte olivami a vložte asi na čtvrt hodiny do trouby. Ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými bramborami.

Kuřecí varianta 
V pekáčku osmahněte dohněda kuřecí prsíčka, pak ztlumte oheň a pečte z každé strany dvě až tři minuty. Místo oregana posypte tymiánem, přidejte ostatní přísady a pokračujte jako s jehněčím.

Kouzelná přísada:
Jehněčí plátky z kýty bývají k dostání v Řeznictví  u Arbesa za 229 Kč/kg. 

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.13

Michaela Pavlíčková

Jídlo jsem udělala o velikonocích jako sváteční oběd. Bylo to velice dobré, ale 15 minut v troubě nestačilo ani náhodou. Nakonec se to natáhlo asi na 45min. Pravda ale je, že plátky byly trochu silnější a maso jsem nestihla den předem naložit. Každopádně zkusím ještě jednou a den předem naložím. Kus masa z kýty mám ještě v mrazáku...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...