Při přípravě party oceníte každé jídlo, které můžete připravit rychle, a navíc s předstihem. Olivy v marinádě nikdy nezklamou. Tady jsou naše tři nejoblíbenější recepty.
- Marinované olivy s vodkou
V misce promíchejte 125 ml panenského olivového oleje, 60 ml vodky, proužky kůry z 1 biocitronu a 1 lžičku kuliček černého pepře. Přidejte 215 g oliv kalamata a ve skleněné nebo keramické dobře uzavřené nádobě marinujte 24 hodin. V chladničce vydrží nejméně 2 týdny.
- Marinované olivy s fenyklem
1 malou bulvu fenyklu nakrájejte na nudličky, 2 stroužky česneku na plátky. 1 čerstvou chilli podélně rozpulte, odstraňte bílá semínka a nasekejte. Vše promíchejte s 250 ml panenského olivového oleje, lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu a 200 g oliv. V uzavřené nádobě nechte marinovat 24 hodin. V chladu vydrží 2 týdny.
- Marinované olivy s pečeným česnekem
1 celou palici česneku vložte do malé pečicí misky, lehce pokapejte lžičkou olivového oleje a pečte přibližně 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud česnek nezezlátne. Nechte vychladnout a pak oloupejte. Ve větší míse smíchejte 2 hrnky oliv podle svého výběru, 2 lžičky kaparů, ½ hrnku maxikaparů se stopkou a 1 lžičku sušeného drceného chilli. Opatrně vmíchejte pečený česnek, zastříkněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým tymiánem.
Pokud se vás inspirovala úvodní fotka, vyzkoušejte recept na sicilské marinované olivy.