0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marinované olivy 3× jinak

Marinované olivy 3× jinak
sdílet:

Při přípravě party oceníte každé jídlo, které můžete připravit rychle, a navíc s předstihem. Olivy v marinádě nikdy nezklamou. Tady jsou naše tři nejoblíbenější recepty.

  • Marinované olivy s vodkou
    V misce promíchejte 125 ml panenského olivového oleje, 60 ml vodky, proužky kůry z 1 biocitronu a 1 lžičku kuliček černého pepře. Přidejte 215 g oliv kalamata a ve skleněné nebo keramické dobře uzavřené nádobě marinujte 24 hodin. V chladničce vydrží nejméně 2 týdny.
     
  • Marinované olivy s fenyklem
    1 malou bulvu fenyklu nakrájejte na nudličky, 2 stroužky česneku na plátky. 1 čerstvou chilli podélně rozpulte, odstraňte bílá semínka a nasekejte. Vše promíchejte s 250 ml panenského olivového oleje, lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu a 200 g oliv. V uzavřené nádobě nechte marinovat 24 hodin. V chladu vydrží 2 týdny.
      
  • Marinované olivy s pečeným česnekem
    1 celou palici česneku vložte do malé pečicí misky, lehce pokapejte lžičkou olivového oleje a pečte přibližně 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud česnek nezezlátne. Nechte vychladnout a pak oloupejte. Ve větší míse smíchejte 2 hrnky oliv podle svého výběru, 2 lžičky kaparů, ½ hrnku maxikaparů se stopkou a 1 lžičku sušeného drceného chilli. Opatrně vmíchejte pečený česnek, zastříkněte olivovým olejem a ozdobte čerstvým tymiánem.

Pokud se vás inspirovala úvodní fotka, vyzkoušejte recept na sicilské marinované olivy.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč