Sicilské marinované olivy

Sicilské marinované olivy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1512 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 31 g
Tuky 143 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Marinované olivy najdete na pultě každého koloniálu či stánku na trhu – jednu dvě můžete uzobnout, než se rozhodnete koupit. 

Suroviny

olivy zelené 400 g
s peckou v solném nálevu
fenykl 1 ks
nakrájený nadrobno
cibule červená 1 ks
nadrobno
máta 15 lístků
nasekané
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno
olivový olej extra panenský 6 PL
8 PL
červenný vinný ocet
chilli paprička 1 ks
zbavená semen a nakrájená nadrobno

1 Olivy nechte okapat a dejte je do pevnějšího plastového sáčku. Válečkem je trochu podrťte, aby popraskaly. Přesypte do mísy a promíchejte s ostatními přísadami. Nechte alespoň hodinu rozležet. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit