Marinované olivy najdete na pultě každého koloniálu či stánku na trhu – jednu dvě můžete uzobnout, než se rozhodnete koupit.
Suroviny
olivy zelené
400
g
s peckou, v solném nálevu
fenykl
1
ks
nakrájený nadrobno
cibule červená
1
ks
nadrobno
máta
15
lístků
nasekané
řapíkatý celer
2
ks
nakrájený nadrobno
olivový olej panenský
6
PL
vinný ocet červený
8
PL
chilli paprička
1
ks
červená, zbavená semen a nakrájená nadrobno
Postup
1
Olivy nechte okapat a dejte je do pevnějšího plastového sáčku. Válečkem je trochu podrťte, aby popraskaly. Přesypte do mísy a promíchejte s ostatními přísadami. Nechte alespoň hodinu rozležet.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?(13 receptů )