Lasagne se šunkou a olivami

Lasagne se šunkou a olivami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3789 kcal
Bílkoviny 252 g
Cukr 217 g
Tuky 195 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Báječně šťavnatá večeře z jedné pánve, kterou můžete servírovat za půl hodiny.

Suroviny

olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rajčata 800 g
s bylinkami, konzervované, loupané sekané
sůl
pepř
lasagne 250 g
šunka 8 plátků
olivy zelené hrst
velká
vejce 2 ks
150 g
bílý jogurt nejlépe bio
sýr 50 g
strouhaný, + na posypání

1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi minutu na něm smažte česnek. Vlijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba pět minut je vařte, až trochu zhoustnou. Osolte a opepřete podle chuti, pak vlijte do mísy.

2. Do zapékací misky navrstvěte vždy lasagne (připravené podle návodu), na ně šunku, omáčku a olivy. Poslední vrstvou by měla být omáčka posypaná olivami.

3. Vejce, jogurt a většinu sýra prošlehejte ve džbánku, osolte a opepřete a přelijte přes lasagne. Posypte sýrem a poprašte čerstvě mletým pepřem. Vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýr zezlátne a povrch zpevní. Podávejte nejlépe s lehkým zeleným salátem.

TIP
Doporučujeme čerstvé chlazené lasagne. Stačí povařit je minutu! Nabízí Sapori Italiani, Perlová 10, Praha 1, 500 g za 120 Kč.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit