Báječně šťavnatá večeře z jedné pánve, kterou můžete servírovat za půl hodiny.
Suroviny
olej
1
PL
česnek
1
stroužek
rozdrcený
rajče
800
g
s bylinkami, konzervované, loupané sekané
sůl
pepř
lasagne (těstovina)
250
g
šunka
8
plátků
olivy zelené
1
hrst
velká
vejce
2
ks
jogurt bílý
150
g
sýr
50
g
strouhaný, + na posypání
Postup
1
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů.
2
Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi minutu na něm smažte česnek. Vlijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba pět minut je vařte, až trochu zhoustnou. Osolte a opepřete podle chuti, pak vlijte do mísy.
3
Do zapékací misky navrstvěte vždy lasagne (připravené podle návodu), na ně šunku, omáčku a olivy. Poslední vrstvou by měla být omáčka posypaná olivami.
4
Vejce, jogurt a většinu sýra prošlehejte ve džbánku, osolte a opepřete a přelijte přes lasagne. Posypte sýrem a poprašte čerstvě mletým pepřem. Vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýr zezlátne a povrch zpevní.
Podávejte nejlépe s lehkým zeleným salátem.