Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne se šunkou a olivami
Lasagne se šunkou a olivami
ZDROJ: Maryam Jahanmehr/Unsplash
sdílet:

Lasagne se šunkou a olivami

4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3907 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 223 g
Tuky 203 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně šťavnatá večeře z jedné pánve, kterou můžete servírovat za půl hodiny.

Suroviny

olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rajče 800 g
s bylinkami, konzervované, loupané sekané
sůl
pepř
lasagne (těstovina) 250 g
šunka 8 plátků
velká
vejce 2 ks
sýr 50 g
strouhaný, + na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi minutu na něm smažte česnek. Vlijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba pět minut je vařte, až trochu zhoustnou. Osolte a opepřete podle chuti, pak vlijte do mísy.

3

Do zapékací misky navrstvěte vždy lasagne (připravené podle návodu), na ně šunku, omáčku a olivy. Poslední vrstvou by měla být omáčka posypaná olivami.

4

Vejce, jogurt a většinu sýra prošlehejte ve džbánku, osolte a opepřete a přelijte přes lasagne. Posypte sýrem a poprašte čerstvě mletým pepřem. Vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýr zezlátne a povrch zpevní.

Podávejte nejlépe s lehkým zeleným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...