Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne se šunkou a olivami

Lasagne se šunkou a olivami
ZDROJ: Maryam Jahanmehr/Unsplash
sdílet:

Lasagne se šunkou a olivami

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3907 kcal
Bílkoviny 260 g
Sacharidy 223 g
Tuky 203 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně šťavnatá večeře z jedné pánve, kterou můžete servírovat za půl hodiny.

Suroviny

olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
rajče 800 g
s bylinkami, konzervované, loupané sekané
sůl
pepř
lasagne (těstovina) 250 g
šunka 8 plátků
velká
vejce 2 ks
sýr 50 g
strouhaný, + na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej a asi minutu na něm smažte česnek. Vlijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba pět minut je vařte, až trochu zhoustnou. Osolte a opepřete podle chuti, pak vlijte do mísy.

3

Do zapékací misky navrstvěte vždy lasagne (připravené podle návodu), na ně šunku, omáčku a olivy. Poslední vrstvou by měla být omáčka posypaná olivami.

4

Vejce, jogurt a většinu sýra prošlehejte ve džbánku, osolte a opepřete a přelijte přes lasagne. Posypte sýrem a poprašte čerstvě mletým pepřem. Vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýr zezlátne a povrch zpevní.

Podávejte nejlépe s lehkým zeleným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč