Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Voňavý souboj: koriandr versus petrželka

Voňavý souboj: koriandr versus petrželka

Která bylina je voňavější a chutnější? V redakci jsme provedli testování. Výsledek? Plichta! Všechny recepty získaly plný počet bodů.
28. 5. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Svoje oblíbené bylinky představují editorka Šárka Hamanová a šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Proč koriandr?


Jak chutná?
Je natolik charakteristický, že má své zapřisáhlé milovníky, ale také odpůrce. „Pokud vám zrovna nevoní, zkuste si ho dát v kombinaci s citrusy, kokosem, avokádem a chilli papričkou – s těmito surovinami si rozumí nejvíc, a je tak dost pravděpodobné, že ho brzy vezmete na milost,“ radí milovnice koriandru editorka Šárka.
Co s ním v kuchyni? Koriandr využijete hlavně v asijských a mexických pokrmech.

Jedině petrželka!


Jakou vybrat?
Ačkoli v Česku byla vždycky rozšířenější kudrnka, získává si hladkolistá petrželka i u nás čím dál víc fanoušků. Je totiž výraznější a není tolik drsná na jazyku. „Vývar s pár snítkami kudrnky, právě utrženými na zahradě, mám ale spojený s vůní domova, a tak na ni nedám dopustit,“ říká šéfredaktorka Marie.
Co s ní v kuchyni? Bez kudrnky se neobejde ani slavný tabbouleh, hladkolistá petrželka patří zase do italské kuchyně.

Své nejoblíbenější recepty s koriandrem a petrželkou představí Šárka s Marií v červnovém Apetitu. Koupíte ho právě teď na novinových stáncích v České i Slovenské republice.

Fotogalerie: Voňavý souboj: koriandr versus petrželka

REKLAMA

Přidat komentář