Kapr bez kostí je sen většiny z nás. Máme pro vás dárek – podrobný návod, jak na to.
Suroviny
Postup
Kapra omyjte, osušte a upravte podle postupu šéfkuchaře a fotek v rámečku. V místě, kde na boku končí žebra, se nachází kus kapřího masa bez kostí (foto 5 a foto 6). Z této části udělejte z každého filetu dvě zcela bezpečné dětské porce. Naporcujte zbylý filet a prořízněte kosti (foto 6). Porce osolte, potřete olejem a uložte přes noc v lednici.
Nastrouhejte kůru z citronu a promíchejte se strouhankou a petrželkou. Porce kapra z obou stran obalte v mouce, rozšlehaném vejci s lžící vody a potom v ochucené strouhance. Zbytečně ji nemačkejte, obalujte zlehka a přebytečnou strouhanku oklepejte. Obal tak zůstane nadýchaný.
V nepřilnavé pánvi rozpalte vyšší vrstvu přepuštěného másla nebo oleje, a jakmile začne na hladině tančit vhozený drobek strouhanky, vložte obaleného kapra. Smažte na středním ohni po obou stranách Radek Šubrt nás naučil upravit kapra na porce bez kostí.
NĚCO NAVÍC
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční vánoční menu(4 recepty )
Komentáře
Strouhanka z toustového chleba s citronovou kůrou a petrželkou povýšila kapra o několik stupínkpů výše.