0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetkové kuře s koriandrem

Limetkové kuře s koriandrem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Limetkové kuře s koriandrem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 257 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 20 g
Tuky 6 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když kuře upravíte podle našeho návodu, bude přímo ideálně připravené na působení marinády i tepla.

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,6 kg
Na marinádu
česnek 3 stroužky
pepř mletý 2 PL
celý
limetová šťáva 5 PL
skrojky k podávání
koriandr čerstvý svazek
čerstvý + několik snítek na ozdobu, zbytek na drobno
sůl

Postup

1

Upravte kuře naplocho. Nůžkami na drůbež nejprve odstřihněte celou páteř, pak kuře položte prsíčky nahoru na prkénko a tlakem dlaní stlačte a zploštěte. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy – prsíčka nařízněte třikrát, stehýnka stačí dvakrát.

2

V hmoždíři rozetřete pepř s česnekem na pastu. Smíchejte ji s limetovou šťávou a nasekaným koriandrem.

3

Kuře vložte do mísy, zalijte marinádou a důkladně ji vmasírujte do kůže a do zářezů. Překryjte fólií a nechte v chladu uležet aspoň dvě hodiny, lépe přes noc.

4

Kuře položte kůží nahoru na rozehřátý gril a lehce osolte. Zkuste odolat pokušení do masa píchat a obracet ho, a dvacet pět minut na něj nesahejte.

5

Po uplynutí této doby bude maso hotové, vy ho však ještě obraťte a deset minut grilujte i z druhé strany, aby se kůže opekla krásně dokřupava.

6

Hotové kuře pak položte na prkénko a nechte deset minut odpočinout.

7

Rozdělte kuře buď na tradiční porce, nebo ho sekáčkem rozsekněte napříč na přibližně stejné kousky. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a se skrojky limety.

Když prší
Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Kuře vložte kůží nahoru do mělkého, ale dostatečně velkého pekáčku a pečte asi 40 minut, až bude hezky měkké a zlatavé.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč