Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limetkové kuře s koriandrem
Limetkové kuře s koriandrem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Limetkové kuře s koriandrem

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 257 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 20 g
Tuky 6 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když kuře upravíte podle našeho návodu, bude přímo ideálně připravené na působení marinády i tepla.

Suroviny

kuře 1 ks
asi 1,6 kg
Na marinádu
česnek 3 stroužky
pepř mletý 2 PL
celý
limetová šťáva 5 PL
skrojky k podávání
koriandr čerstvý svazek
čerstvý + několik snítek na ozdobu, zbytek na drobno
sůl

Postup

1

Upravte kuře naplocho. Nůžkami na drůbež nejprve odstřihněte celou páteř, pak kuře položte prsíčky nahoru na prkénko a tlakem dlaní stlačte a zploštěte. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy – prsíčka nařízněte třikrát, stehýnka stačí dvakrát.

2

V hmoždíři rozetřete pepř s česnekem na pastu. Smíchejte ji s limetovou šťávou a nasekaným koriandrem.

3

Kuře vložte do mísy, zalijte marinádou a důkladně ji vmasírujte do kůže a do zářezů. Překryjte fólií a nechte v chladu uležet aspoň dvě hodiny, lépe přes noc.

4

Kuře položte kůží nahoru na rozehřátý gril a lehce osolte. Zkuste odolat pokušení do masa píchat a obracet ho, a dvacet pět minut na něj nesahejte.

5

Po uplynutí této doby bude maso hotové, vy ho však ještě obraťte a deset minut grilujte i z druhé strany, aby se kůže opekla krásně dokřupava.

6

Hotové kuře pak položte na prkénko a nechte deset minut odpočinout.

7

Rozdělte kuře buď na tradiční porce, nebo ho sekáčkem rozsekněte napříč na přibližně stejné kousky. Podávejte posypané čerstvým koriandrem a se skrojky limety.

Když prší
Předehřejte troubu na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Kuře vložte kůží nahoru do mělkého, ale dostatečně velkého pekáčku a pečte asi 40 minut, až bude hezky měkké a zlatavé.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín