Mexická varianta českých bramborových placek voní koriandrem a šmrnc jí dodává ostrá kořenicí směs. Elegantním doplňkem je netradiční citrusová salsa.
Suroviny
Postup
Brambory zalijte v hrnci studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu, zmírněte plamen a asi dvacet minut vařte. Sceďte a v míse nahrubo rozmačkejte. Smíchejte se sýrem, vejcem, papričkami, dvěma lžícemi koření a většinou koriandru.
Na talíři nebo na pracovní ploše posypané moukou nebo kukuřičnou krupicí vytvarujte vyšší placičky. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a placky po obou stranách osmažte dozlatova. Potom je posypte zbylým koriandrem.
Připravte salsu: oloupejte grapefruit a ostrým malým nožem ho zbavte bílé kůry. Pak vykrajujte jednotlivé dílky (filátka) tak, abyste je zbavili bílých dělicích přepážek. Pracujte nad talířem, protože ovoce pouští hodně šťávy. Špičkou nože ještě odstraňte případná semínka. Hotové dílky nakrájejte, vykapanou šťávu smíchejte s trochou soli a pepře, ochutnejte a případně doslaďte. Salsu podávejte zvlášť v misce.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 13:35
Apetit 6/05