0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7319 kcal
Bílkoviny 266 g
Sacharidy 1124 g
Tuky 57 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mexická varianta českých bramborových placek voní koriandrem a šmrnc jí dodává ostrá kořenicí směs. Elegantním doplňkem je netradiční citrusová salsa.

Suroviny

strouhaný
koření
mexické, např. Fajita Seasoning Mix
jalapeño 2 PL
nakládané, nasekané
vejce 2 ks
ušlehané
krupice kukuřičná hrst
olej
koriandr čerstvý 1 svazek
nadrobno
sůl
Na salsu
sůl
pepř
cukr

Postup

1

Brambory zalijte v hrnci studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu, zmírněte plamen a asi dvacet minut vařte. Sceďte a v míse nahrubo rozmačkejte. Smíchejte se sýrem, vejcem, papričkami, dvěma lžícemi koření a většinou koriandru. 

2

Na talíři nebo na pracovní ploše posypané moukou nebo kukuřičnou krupicí vytvarujte vyšší placičky. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a placky po obou stranách osmažte dozlatova. Potom je posypte zbylým koriandrem.

3

Připravte salsu: oloupejte grapefruit a ostrým malým nožem ho zbavte bílé kůry. Pak vykrajujte jednotlivé dílky (filátka) tak, abyste je zbavili bílých dělicích přepážek. Pracujte nad talířem, protože ovoce pouští hodně šťávy. Špičkou nože ještě odstraňte případná semínka. Hotové dílky nakrájejte, vykapanou šťávu smíchejte s trochou soli a pepře, ochutnejte a případně doslaďte. Salsu podávejte zvlášť v misce. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.85

Apetit magazín

AD
KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o Velikonocích?

Velikonoce patří už tradičně k největším svátkům u nás. Po tom, co jsme dojedli poslední zásoby vánočního cukroví, seškrtali celý seznam novoročních předsevzetí, je na čase se smířit s tím, že čas neúprosně utíká a jaro už klepe na dveře....
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč