0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý souboj: koriandr versus petrželka

petrželka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Která bylina je voňavější a chutnější? V redakci jsme provedli testování. Výsledek? Plichta! Všechny recepty získaly plný počet bodů.

Svoje oblíbené bylinky představují editorka Šárka Hamanová a šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Proč koriandr?

Jak chutná? Je natolik charakteristický, že má své zapřisáhlé milovníky, ale také odpůrce. „Pokud vám zrovna nevoní, zkuste si ho dát v kombinaci s citrusy, kokosem, avokádem a chilli papričkou – s těmito surovinami si rozumí nejvíc, a je tak dost pravděpodobné, že ho brzy vezmete na milost,“ radí milovnice koriandru editorka Šárka.
Co s ním v kuchyni? Koriandr využijete hlavně v asijských a mexických pokrmech.

Jedině petrželka!

Jakou vybrat? Ačkoli v Česku byla vždycky rozšířenější kudrnka, získává si hladkolistá petrželka i u nás čím dál víc fanoušků. Je totiž výraznější a není tolik drsná na jazyku. „Vývar s pár snítkami kudrnky, právě utrženými na zahradě, mám ale spojený s vůní domova, a tak na ni nedám dopustit,“ říká šéfredaktorka Marie.
Co s ní v kuchyni? Bez kudrnky se neobejde ani slavný tabbouleh, hladkolistá petrželka patří zase do italské kuchyně.

Své nejoblíbenější recepty s koriandrem a petrželkou představí Šárka s Marií v červnovém Apetitu. Koupíte ho právě teď na novinových stáncích v České i Slovenské republice.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč