0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý souboj: koriandr versus petrželka

petrželka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Která bylina je voňavější a chutnější? V redakci jsme provedli testování. Výsledek? Plichta! Všechny recepty získaly plný počet bodů.

Svoje oblíbené bylinky představují editorka Šárka Hamanová a šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Proč koriandr?

Jak chutná? Je natolik charakteristický, že má své zapřisáhlé milovníky, ale také odpůrce. „Pokud vám zrovna nevoní, zkuste si ho dát v kombinaci s citrusy, kokosem, avokádem a chilli papričkou – s těmito surovinami si rozumí nejvíc, a je tak dost pravděpodobné, že ho brzy vezmete na milost,“ radí milovnice koriandru editorka Šárka.
Co s ním v kuchyni? Koriandr využijete hlavně v asijských a mexických pokrmech.

Jedině petrželka!

Jakou vybrat? Ačkoli v Česku byla vždycky rozšířenější kudrnka, získává si hladkolistá petrželka i u nás čím dál víc fanoušků. Je totiž výraznější a není tolik drsná na jazyku. „Vývar s pár snítkami kudrnky, právě utrženými na zahradě, mám ale spojený s vůní domova, a tak na ni nedám dopustit,“ říká šéfredaktorka Marie.
Co s ní v kuchyni? Bez kudrnky se neobejde ani slavný tabbouleh, hladkolistá petrželka patří zase do italské kuchyně.

Své nejoblíbenější recepty s koriandrem a petrželkou představí Šárka s Marií v červnovém Apetitu. Koupíte ho právě teď na novinových stáncích v České i Slovenské republice.

Související články

Koriandr - zelená nať
  • Tipy a triky

Koriandr - zelená nať

Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit