Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavý souboj: koriandr versus petrželka

petrželka
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Která bylina je voňavější a chutnější? V redakci jsme provedli testování. Výsledek? Plichta! Všechny recepty získaly plný počet bodů.

Svoje oblíbené bylinky představují editorka Šárka Hamanová a šéfredaktorka Marie Holobrádková.

Proč koriandr?

Jak chutná? Je natolik charakteristický, že má své zapřisáhlé milovníky, ale také odpůrce.

  • „Pokud vám zrovna nevoní, zkuste si ho dát v kombinaci s citrusy, kokosem, avokádem a chilli papričkou – s těmito surovinami si rozumí nejvíc, a je tak dost pravděpodobné, že ho brzy vezmete na milost,“ radí milovnice koriandru editorka Šárka.

Co s ním v kuchyni? Koriandr využijete hlavně v asijských a mexických pokrmech.

Jedině petrželka!

Jakou vybrat? Ačkoli v Česku byla vždycky rozšířenější kudrnka, získává si hladkolistá petrželka i u nás čím dál víc fanoušků. Je totiž výraznější a není tolik drsná na jazyku.

  • „Vývar s pár snítkami kudrnky, právě utrženými na zahradě, mám ale spojený s vůní domova, a tak na ni nedám dopustit,“  říká šéfredaktorka Marie.

Co s ní v kuchyni? Bez kudrnky se neobejde ani slavný tabbouleh, hladkolistá petrželka patří zase do italské kuchyně.
 

Skryt pre seznam
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...