Která bylina je voňavější a chutnější? V redakci jsme provedli testování. Výsledek? Plichta! Všechny recepty získaly plný počet bodů.
Svoje oblíbené bylinky představují editorka Šárka Hamanová a šéfredaktorka Marie Holobrádková.
Proč koriandr?
Jak chutná? Je natolik charakteristický, že má své zapřisáhlé milovníky, ale také odpůrce.
- „Pokud vám zrovna nevoní, zkuste si ho dát v kombinaci s citrusy, kokosem, avokádem a chilli papričkou – s těmito surovinami si rozumí nejvíc, a je tak dost pravděpodobné, že ho brzy vezmete na milost,“ radí milovnice koriandru editorka Šárka.
Co s ním v kuchyni? Koriandr využijete hlavně v asijských a mexických pokrmech.
Jedině petrželka!
Jakou vybrat? Ačkoli v Česku byla vždycky rozšířenější kudrnka, získává si hladkolistá petrželka i u nás čím dál víc fanoušků. Je totiž výraznější a není tolik drsná na jazyku.
- „Vývar s pár snítkami kudrnky, právě utrženými na zahradě, mám ale spojený s vůní domova, a tak na ni nedám dopustit,“ říká šéfredaktorka Marie.
Co s ní v kuchyni? Bez kudrnky se neobejde ani slavný tabbouleh, hladkolistá petrželka patří zase do italské kuchyně.