Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak pečovat o kůži zevnitř

Jak pečovat o kůži zevnitř

Prevence je jednodušší než léčba.
30. 7. 2013 | Autor: redakce Apetitu

V létě, kdy vystavujete tělo slunečním paprskům intenzivněji, byste pokožku měli chránit krémem s odpovídajícím ochranným faktorem, a k tomu dodat tělu vhodné živiny obsažené v ovoci a zelenině a také dostatek tekutin. Co jíst v prázdninových měsících?

Růžový grep, rajčata (nejlépe vařená) a vodní meloun


Obsahují lykopen, který snižuje citlivost pokožky na sluneční záření a má účinky proti stárnutí.

Červené zelí, červenou cibuli, červenou řepu, fíky, lesní plody, lilky


Jsou plné antokyanů, které chrání před poškozením UV zářením; napomáhají hojení kůže, chrání vlásečnice na povrchu kůže.

Dýně (tykve), mango, meruňky, mrkev, nektarinky


Najdete v nich beta-karoten, který zmenšuje poškození UV zářením, napomáhá obnově pokožky a přispívá ke zdravému zhnědnutí kůže.

Brokolice, citrusy, kiwi a papriky


Jsou bohaté na vitamin C, který podporuje uzdravování a vylepšuje pružnost a strukturu pokožky.

Avokádo, meruňky, olivy, papáju a špenát


Obsažený vitamin E chrání před poškozením slunečním zářením a znečištěným ovzduším.

Čím své zdraví posilujete v létě vy? Prozraďte nám na Facebooku.
REKLAMA

Přidat komentář