Smažená dýně s rozinkami a piniovými oříšky

Smažená dýně s rozinkami a piniovými oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 725 kcal
Bílkoviny 18 g
Cukr 111 g
Tuky 26 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

To je severoafrický pokrm, který můžete jíst teplý i studený

Suroviny

dýně 0.5 kg
loupaná, krájená na 2 cm kousky
cukr 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
rozinky 3 PL
piniové oříšky 50 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

2Na čtyři porce osmažte dozlatova na třech lžících oleje, nejlépe olivového, jednu velkou cibuli, pokrájenou na kolečka.

2Přisypte půl kila oloupané dýně, nakrájené na dvoucentimetrové kostky, a pět minut smažte na mírném plameni. Osolte, opepřete, přidejte lžičku cukru, lžičku mleté skořice a tři lžíce rozinek.

3Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva).

4Podávejte posypané 50 g piniových oříšků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit