Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená dýně s rozinkami a piniovými oříšky
Smažená dýně s piniovými oříšky
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Smažená dýně s rozinkami a piniovými oříšky

3.8/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 725 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 111 g
Tuky 26 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

To je severoafrický pokrm, který můžete jíst teplý i studený

Suroviny

dýně ½ kg
očištěná, na 2 cm kousky
cukr 1 ČL
mletá
piniové oříšky 50 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Na čtyři porce osmažte dozlatova na třech lžících oleje, nejlépe olivového, jednu velkou cibuli, pokrájenou na kolečka.

2

Přisypte půl kila oloupané dýně, nakrájené na dvoucentimetrové kostky, a pět minut smažte na mírném plameni. Osolte, opepřete, přidejte lžičku cukru, lžičku mleté skořice a tři lžíce rozinek.

3

Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva).

4

Podávejte posypané 50 g piniových oříšků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

28.10.2009 10:04
... rýže jinak zatím neznám recept, kde na konci přípravy se můžete rozhodnout, zda bude bašta sladká či slaná posypáním pokrmu cukrem nebo solí
29.09.2007 13:27
Je to skvělé!!! Rychlé, netradiční a krásně podzimně voňavé:)