To je severoafrický pokrm, který můžete jíst teplý i studený
Suroviny
dýně
½
kg
očištěná, na 2 cm kousky
cukr
1
ČL
skořice
1
ČL
mletá
rozinky
3
PL
piniové oříšky
50
g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1Na čtyři porce osmažte dozlatova na třech lžících oleje, nejlépe olivového, jednu velkou cibuli, pokrájenou na kolečka.
2Přisypte půl kila oloupané dýně, nakrájené na dvoucentimetrové kostky, a pět minut smažte na mírném plameni. Osolte, opepřete, přidejte lžičku cukru, lžičku mleté skořice a tři lžíce rozinek.
3Zakryjte dobře přiléhající pokličkou a vařte deset až patnáct minut nebo dokud dýně nezměkne. Jednotlivé kousky během vaření obracejte (vyvaří se z nich šťáva).
4Podávejte posypané 50 g piniových oříšků.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů)
- 26 úžasných dýňových receptů(27 receptů)
Komentáře
Anonym
29.09.2007 13:27
hmmm
Anonym
28.10.2009 10:04
příloha?