Brokolice zapečená s lososem po italsku

Brokolice zapečená s lososem po italsku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6700 kcal
Bílkoviny 280 g
Cukr 309 g
Tuky 468 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehká a rychlá večeře z jednoho pekáče. Krásně ji doplní osvěžující zelený salát.

Suroviny

těstoviny 250 g
krátké hladké (kolínka, trubičky)
brokolice 300 g
na větší růžičky
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 20 g
mléko 600 ml
mascarpone 100 g
lze nahradit smetanou ke šlehání
sušená rajčata 8 plátků
v oleji, odkapané a na kousky
kapary 2 PL
scezené a propláchnuté
8 ks
sardelová filátka (ančovičky) -přepůlené
bazalka 10 lístků
na kousky
losos 4 filety
čerstvý a bez kůže
čedar 50 g
vyzrálý nebo jiný ostrý tvrdý sýr -najemno
sůl
pepř
1 Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vsypte do ní těstoviny. Promíchejte a vařte je podle návodu na obalu; čtyři minuty před koncem varu přisypte brokolici. Tato doba by jí měla stačit k tomu, aby zkřehla, ale zůstala ještě pevná. Těstoviny s brokolicí sceďte.

2 Máslo, mouku a mléko dejte do většího kastrolu, promíchejte a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte, aby vznikla hladká hustá omáčka. Sejměte z ohně, vmíchejte mascarpone nebo smetanu, sušená rajčata, kapary a ančovičky. Přisypte těstoviny a brokolici, osolte a opepřete.

Filety lososa překrojte napůl a rozložte v jedné vrstvě na dno pekáče o rozměrech přibližně 20 x 30 x 5 cm. Navrch naneste těstoviny s omáčkou, poprašte strouhaným sýrem a posypte bazalkou.

Zapékejte tak půl hodiny, až začne směs probublávat a zezlátne. (Nepečte zbytečně dlouho, aby se ryba nepřepekla.)
 

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit