Salát z bílých fazolí a rajčat

Salát z bílých fazolí a rajčat

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 278 g
Tuky 51 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná chuť křehkých fazolí se skvěle doplňuje se šťavnatými rajčaty, křupavou cuketou a cibulkou i s pikantní zálivkou.

Související recepty

Suroviny

fazole 400 g
bílé, konzervované, velké, slité, propláchnuté
rajčata 500 g
malá, pevná, na půlky
cuketa 2 ks
menší, na kostičky
cibule červená 1 ks
najemno
sůl
pepř
citronová štáva 2 PL
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
drcený
petrželka
sekaná, lze nahradit koriandrem

1Fazole, rajčata, cuketu a cibulku vsypte do mísy a promíchejte s trochou soli a pepře. Když mísu přetáhnete fólií, můžete ji takto uchovat v chladu až do doby těsně před podáváním.

2Citronovou šťávu, olej a kmín na zálivku prošlehejte. Poté promíchejte se zeleninou.

3Salát ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem a ihned servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Salát je dobrý, ale rozhodně ne uchvacující...prostě průměr.

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit