Salát z bílých fazolí a rajčat

Salát z bílých fazolí a rajčat

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 278 g
Tuky 51 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná chuť křehkých fazolí se skvěle doplňuje se šťavnatými rajčaty, křupavou cuketou a cibulkou i s pikantní zálivkou.

Suroviny

fazole 400 g
bílé, konzervované, velké, slité, propláchnuté
rajčata 500 g
malá, pevná, na půlky
cuketa 2 ks
menší, na kostičky
cibule červená 1 ks
najemno
sůl
pepř
citronová štáva 2 PL
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
drcený
petrželka
sekaná, lze nahradit koriandrem

Postup

1

Fazole, rajčata, cuketu a cibulku vsypte do mísy a promíchejte s trochou soli a pepře. Když mísu přetáhnete fólií, můžete ji takto uchovat v chladu až do doby těsně před podáváním.

2

Citronovou šťávu, olej a kmín na zálivku prošlehejte. Poté promíchejte se zeleninou.

3

Salát ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem a ihned servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Salát je dobrý, ale rozhodně ne uchvacující...prostě průměr.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit