Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z bílých fazolí a rajčat
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1596 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 278 g
Tuky 51 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná chuť křehkých fazolí se skvěle doplňuje se šťavnatými rajčaty, křupavou cuketou a cibulkou i s pikantní zálivkou.

Suroviny

fazole 400 g
bílé, konzervované, velké, slité, propláchnuté
rajče 500 g
malá, pevná, na půlky
menší, na kostičky
najemno
sůl
pepř
olivový olej 3 PL
kmín 1 ČL
drcený
petrželka
sekaná, lze nahradit koriandrem

Postup

1

Fazole, rajčata, cuketu a cibulku vsypte do mísy a promíchejte s trochou soli a pepře. Když mísu přetáhnete fólií, můžete ji takto uchovat v chladu až do doby těsně před podáváním.

2

Citronovou šťávu, olej a kmín na zálivku prošlehejte. Poté promíchejte se zeleninou.

3

Salát ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem a ihned servírujte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

10.07.2006 21:35
Salát je dobrý, ale rozhodně ne uchvacující...prostě průměr.

Apetit magazín