Prevence je jednodušší než léčba.
V létě, kdy vystavujete tělo slunečním paprskům intenzivněji, byste pokožku měli chránit krémem s odpovídajícím ochranným faktorem, a k tomu dodat tělu vhodné živiny obsažené v ovoci a zelenině a také dostatek tekutin. Co jíst v prázdninových měsících?
- Růžový grep, rajčata (nejlépe vařená) a vodní meloun
Obsahují lykopen, který snižuje citlivost pokožky na sluneční záření a má účinky proti stárnutí. - Červené zelí, červenou cibuli, červenou řepu, fíky, lesní plody, lilky
Jsou plné antokyanů, které chrání před poškozením UV zářením; napomáhají hojení kůže, chrání vlásečnice na povrchu kůže. - Dýně (tykve), mango, meruňky, mrkev, nektarinky
Najdete v nich beta-karoten, který zmenšuje poškození UV zářením, napomáhá obnově pokožky a přispívá ke zdravému zhnědnutí kůže. - Brokolice, citrusy, kiwi a papriky
Jsou bohaté na vitamin C, který podporuje uzdravování a vylepšuje pružnost a strukturu pokožky. - Avokádo, meruňky, olivy, papáju a špenát
Obsažený vitamin E chrání před poškozením slunečním zářením a znečištěným ovzduším.
Čím své zdraví posilujete v létě vy? Prozraďte nám na Facebooku.