Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak pečovat o kůži zevnitř

rajčata
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Prevence je jednodušší než léčba.

V létě, kdy vystavujete tělo slunečním paprskům intenzivněji, byste pokožku měli chránit krémem s odpovídajícím ochranným faktorem, a k tomu dodat tělu vhodné živiny obsažené v ovoci a zelenině a také dostatek tekutin. Co jíst v prázdninových měsících?

  • Růžový grep, rajčata (nejlépe vařená) a vodní meloun
    Obsahují lykopen, který snižuje citlivost pokožky na sluneční záření a má účinky proti stárnutí.
  • Červené zelí, červenou cibuli, červenou řepu, fíky, lesní plody, lilky
    Jsou plné antokyanů, které chrání před poškozením UV zářením; napomáhají hojení kůže, chrání vlásečnice na povrchu kůže.
  • Dýně (tykve), mango, meruňky, mrkev, nektarinky
    Najdete v nich beta-karoten, který zmenšuje poškození UV zářením, napomáhá obnově pokožky a přispívá ke zdravému zhnědnutí kůže.
  • Brokolice, citrusy, kiwi a papriky
    Jsou bohaté na vitamin C, který podporuje uzdravování a vylepšuje pružnost a strukturu pokožky.
  • Avokádo, meruňky, olivy, papáju a špenát
    Obsažený vitamin E chrání před poškozením slunečním zářením a znečištěným ovzduším.


Čím své zdraví posilujete v létě vy? Prozraďte nám na Facebooku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...