Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Jak na to: balení papiloty

Jak na to: balení papiloty

Pečení v papírovém balíčku, tedy v papilotě, má samá pozitiva – je zdravé, neušpiníte při tom ani pánev, a navíc v pokrmech udrží spoustu lahodné vůně, chuti a šťávy.
3. 10. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Suroviny můžete zabalit do obálek, měšců nebo balíčků z pečicího papíru. Dobře uzavřete!

MĚŠCE


Tento typ zabalení se hodí pro pokrmy, které obsahují více tekutiny. Jak na to? Jednoduše vyložte mělkou žáruvzdornou misku pečicím papírem, naplňte podle chuti, zvedněte okraje papíru a upevněte je dřevěným kolíčkem, svažte potravinářským provázkem nebo zarolujte.

OBÁLKY


Na pečicí papír naskládejte suroviny, kraje nechte volné. Zakryjte druhým papírem, okraje obou ze všech stran na několikrát přehněte. Je-li třeba, upevněte rohy dřevěnými kolíčky. Papírové obálky jsou ideální na přípravu větších kusů, jako jsou celé ryby, nebo třeba na lasagne. To ale neznamená, že do nich nemůžete naskládat i větší množství zeleniny.


BALÍČKY


Do středu pečicího papíru dejte suroviny. Delší strany přes sebe přeložte uprostřed, okraje na koncích ohněte tak, aby vznikly ,trojúhelníky‘, pak je uprostřed spojte kolíčkem.



TIPY & TRIKY


  • K upevňování pečicího papíru se kromě dřevěných kolíčků hodí také potravinářský provázek, popřípadě kovové svorky.
  • Aby vám dřevěné kolíčky příliš rychle neztmavly, namočte je před pečením na pár hodin do vody.
  • Balíčky otevírejte velmi opatrně. Mohla by vás totiž opařit pára.
  • V balíčcích můžete zapékat také ovoce, například ananas doplněný kořením: skořicí, badyánem a vanilkou.

Související

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Pečení v papilotě? Hračka! Do pečicího papíru zabalíte všechny suroviny a pak už jen počkáte, až za vás zbytek udělá...

Kořeněné kuře s fazolkami

Cibulová marináda se hodí i na vepřové, krůtí či jehněčí maso.

Zeleninové balíčky

Nejen pro vegetariány
REKLAMA

Přidat komentář