Díky utěsnění neuteče ven ani kapka lahodné šťávy.
Suroviny
rajčatová passata - pyré
1
odkaz na zavařeninu v posutupu
losos
4
ks
s kůží, každý cca 150 g
víno bílé
100
ml
olivový olej
extra panenský, na zakapání
sůl
pepř
1 Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Nastříhejte čtyři čtverce z pečicího papíru tak, aby každý stačil na zabalení lososového filé, a rozdělte na ně rajčatovou zavařeninu.
2 Nahoru položte lososa a podle chuti osolte a opepřete. Zalijte trochou bílého vína nebo vody a zakápněte olivovým olejem. Zabalte co nejtěsněji, aby neutíkaly žádné šťávy. Položte na plech a pečte dvanáct až patnáct minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky lososa(31 receptů)
Komentáře
Anonym
03.09.2007 13:00
Apetit 8/05