0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: balení papiloty

papilota
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pečení v papírovém balíčku, tedy v papilotě, má samá pozitiva – je zdravé, neušpiníte při tom ani pánev, a navíc v pokrmech udrží spoustu lahodné vůně, chuti a šťávy. Suroviny můžete zabalit do obálek, měšců nebo balíčků z pečicího papíru. Dobře uzavřete!

MĚŠCE

Tento typ zabalení se hodí pro pokrmy, které obsahují více tekutiny. Jak na to? Jednoduše vyložte mělkou žáruvzdornou misku pečicím papírem, naplňte podle chuti, zvedněte okraje papíru a upevněte je dřevěným kolíčkem, svažte potravinářským provázkem nebo zarolujte.

OBÁLKY

Na pečicí papír naskládejte suroviny, kraje nechte volné. Zakryjte druhým papírem, okraje obou ze všech stran na několikrát přehněte. Je-li třeba, upevněte rohy dřevěnými kolíčky. Papírové obálky jsou ideální na přípravu větších kusů, jako jsou celé ryby, nebo třeba na lasagne. To ale neznamená, že do nich nemůžete naskládat i větší množství zeleniny.

výroba papírové obálky

BALÍČKY

Do středu pečicího papíru dejte suroviny. Delší strany přes sebe přeložte uprostřed, okraje na koncích ohněte tak, aby vznikly ,trojúhelníky‘, pak je uprostřed spojte kolíčkem.

zabalení papírové obálky

TIPY & TRIKY

  • K upevňování pečicího papíru se kromě dřevěných kolíčků hodí také potravinářský provázek, popřípadě kovové svorky.
  • Aby vám dřevěné kolíčky příliš rychle neztmavly, namočte je před pečením na pár hodin do vody.
  • Balíčky otevírejte velmi opatrně. Mohla by vás totiž opařit pára.
  • V balíčcích můžete zapékat také ovoce, například ananas doplněný kořením: skořicí, badyánem a vanilkou.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit