Králík v balíčku s tymiánem

Králík v balíčku s tymiánem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2032 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 158 g
Tuky 129 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tradiční francouzská příprava! Slanina dodá jemnému, ale suššímu masu šťavnatost a tymián se zase postará o báječné aroma.

Suroviny

4 ks
stehno z králíka zadní čtvrtky
3 PL
tymiánu rozemnutý, sušený, lze nahradit čerstvým
anglická slanina 250 g
plátky
brambory 700 g
neloupaných, pečlivě omytých
jarní cibulka 5 ks
nejlépe červených, oloupaných a nakrájených na klínky
olej 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Maso lehce osolte a posypte tymiánem; by­linky pěkně přitiskněte. Pak králičí stehna oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.

2.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.

3.  Pečte asi hodinu; maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.

Příloha
Peče se spolu s masem, ale správně po francouzsku byste ji měli doplnit ještě zelenými fazolkami (lusky). Krátce je povařte v páře nebo na másle a opepřete.

Obchod Apetit