Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík v balíčku s tymiánem

Králík v balíčku s tymiánem

3.7/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 180 g
Tuky 164 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční francouzská příprava! Slanina dodá jemnému, ale suššímu masu šťavnatost a tymián se zase postará o báječné aroma.

Suroviny

zadní čtvrtky
tymián 3 PL
rozemnutý, sušený, lze nahradit čerstvým
plátky
neloupaných, pečlivě omytých
jarní cibulka 5 ks
nejlépe červených, oloupaných a nakrájených na klínky
olej 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Maso lehce osolte a posypte tymiánem; by­linky pěkně přitiskněte. Pak králičí stehna oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.

2

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.

3

Pečte asi hodinu; maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.

Příloha
Peče se spolu s masem, ale správně po francouzsku byste ji měli doplnit ještě zelenými fazolkami (lusky). Krátce je povařte v páře nebo na másle a opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

04.09.2007 20:30
Recept se nachází v č.4/06, str.37