0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík v balíčku s tymiánem

Králík v balíčku s tymiánem

3.4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2783 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 180 g
Tuky 164 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční francouzská příprava! Slanina dodá jemnému, ale suššímu masu šťavnatost a tymián se zase postará o báječné aroma.

Suroviny

králičí maso 4 ks
zadní čtvrtky
tymián 3 PL
rozemnutý, sušený, lze nahradit čerstvým
plátky
brambory 700 g
neloupaných, pečlivě omytých
jarní cibulka 5 ks
nejlépe červených, oloupaných a nakrájených na klínky
olej 2 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Maso lehce osolte a posypte tymiánem; by­linky pěkně přitiskněte. Pak králičí stehna oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.

2 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.

3 Pečte asi hodinu; maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.

Příloha
Peče se spolu s masem, ale správně po francouzsku byste ji měli doplnit ještě zelenými fazolkami (lusky). Krátce je povařte v páře nebo na másle a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč