Tradiční francouzská příprava! Slanina dodá jemnému, ale suššímu masu šťavnatost a tymián se zase postará o báječné aroma.
Suroviny
1 Maso lehce osolte a posypte tymiánem; bylinky pěkně přitiskněte. Pak králičí stehna oviňte slaninou a převažte kuchyňským provázkem.
2 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Neoloupané brambory nakrájejte na plátky, ty pak rozprostřete po dně pekáčku a stejnoměrně osolte. Položte na ně králičí balíčky a okolo dejte cibulky. Všechno ještě zakápněte olejem.
3 Pečte asi hodinu; maso jednou obraťte, aby se slanina vypékala stejnoměrně. Ke konci můžete teplotu na chvíli přibližně o dvacet stupňů zvýšit, aby králičí lákavě zezlátlo.
Příloha
Peče se spolu s masem, ale správně po francouzsku byste ji měli doplnit ještě zelenými fazolkami (lusky). Krátce je povařte v páře nebo na másle a opepřete.
Komentáře