Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuře v papírovém balíčku

Kuře v papírovém balíčku

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 365 g
Tuky 4 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava v mikrovlnce. Přesné načasování. Jídlo, které zvládne každý.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kosti a kůže
zelenina 350 g
mražená čínská zeleninová směs
sójová omáčka 100 ml
nudle rýžové 4 bal
kudrnaté čínské nudle
chilli omáčka sladká
k podávání

Postup

1

Nudle namočte do horké vody, aby zvláčněly, případně je uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je. Z pečicího papíru vystřihněte čtyři čtverce o stranách velikosti 35 cm. Maso nakrájejte na nudličky. Zeleninu pro­míchejte v míse se sójovou omáčko.

2

Do mísy vysypte kuře a okapané nudle. Dobře promíchejte. Do středu každého papírového čtverce dejte čtvrtinu směsi. Vytvořte balíčky, přečnívající konce zasuňte dospodu. Přehněte pevně, ale nechte zelenině trochu prostoru, lépe se prohřeje.
 

3

Papírové balíčky vložte do mikrovlnné trouby a vařte je pět až šest minut na nejvyšší výkon (850 W, máte-li méně výkonnou troubu, pak dobu vaření raději o dvě minuty prodlužte).

Kouzelná přísada:
Kdo už se někdy pokoušel nakrájet zeleninu tak, aby byla velejemná, a tím splňovala požadavky čínské kuchyně, ten s nadšením uvítá zmražené verze. Barevná směs černých hub, zelených lusků, bambusových výhonků a spol., nakrájená skutečně na nudličky, snese samozřejmě i jinou než mikrovlnnou úpravu, ale neduste ji dlouho – ztratila by barvu i vitaminy. Čínská směs Ardo, 350 g okolo 30 Kč, k mání v široké prodejní síti.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Pokud používáte pravou čínskou sójovku, která je hustší, doporučuji dát jí o asi 20% méně než je v receptu uvedeno, jinak bude jídlo až moc slané.

Anonym

tak jsem dnes v časovém presu i já zkusila tento recept a moc nám s přítelem chutnalo:) nemám ráda, jak se čínská jídla topí v omáčce, takže jsem sojovky dala jen 20ml a na dochucení místo ní dala kořenící směs na kuře...a zeleninu jsem orestovala na másle a dostatečně zasypala kořenící směsí Grilovaná zelenina.....takže taková evropská varianta.....a bylo to delikatesní!!

Anonym

když jsem to vařila já, dala jsem sojovky taky výrazně míň, jen se to ovonělo. žádné další koření jsem nepřidávala a bylo to výborné. možná by byl dobrý nápad zalít nudle zeleninovým nebo masovým vývarem. Jinak myslím že tam hodně udělaá kvalitní zelenina

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit