Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 365 g
Tuky 4 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava v mikrovlnce. Přesné načasování. Jídlo, které zvládne každý.

Související recepty

Suroviny

bez kosti a kůže
mražená čínská zeleninová směs
sójová omáčka 100 ml
nudle rýžové 4 bal
kudrnaté čínské nudle

Postup

1

Nudle namočte do horké vody, aby zvláčněly, případně je uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je. Z pečicího papíru vystřihněte čtyři čtverce o stranách velikosti 35 cm. Maso nakrájejte na nudličky. Zeleninu pro­míchejte v míse se sójovou omáčko.

2

Do mísy vysypte kuře a okapané nudle. Dobře promíchejte. Do středu každého papírového čtverce dejte čtvrtinu směsi. Vytvořte balíčky, přečnívající konce zasuňte dospodu. Přehněte pevně, ale nechte zelenině trochu prostoru, lépe se prohřeje.
 

3

Papírové balíčky vložte do mikrovlnné trouby a vařte je pět až šest minut na nejvyšší výkon (850 W, máte-li méně výkonnou troubu, pak dobu vaření raději o dvě minuty prodlužte).

Kouzelná přísada:
Kdo už se někdy pokoušel nakrájet zeleninu tak, aby byla velejemná, a tím splňovala požadavky čínské kuchyně, ten s nadšením uvítá zmražené verze. Barevná směs černých hub, zelených lusků, bambusových výhonků a spol., nakrájená skutečně na nudličky, snese samozřejmě i jinou než mikrovlnnou úpravu, ale neduste ji dlouho – ztratila by barvu i vitaminy. Čínská směs Ardo, 350 g okolo 30 Kč, k mání v široké prodejní síti.
 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

11.03.2006 19:44
Pokud používáte pravou čínskou sójovku, která je hustší, doporučuji dát jí o asi 20% méně než je v receptu uvedeno, jinak bude jídlo až moc slané.
01.08.2007 20:41
tak jsem dnes v časovém presu i já zkusila tento recept a moc nám s přítelem chutnalo:) nemám ráda, jak se čínská jídla topí v omáčce, takže jsem sojovky dala jen 20ml a na dochucení místo ní dala kořenící směs na kuře...a zeleninu jsem orestovala na másle a dostatečně zasypala kořenící směsí Grilovaná zelenina.....takže taková evropská varianta.....a bylo to delikatesní!!
16.10.2007 14:17
když jsem to vařila já, dala jsem sojovky taky výrazně míň, jen se to ovonělo. žádné další koření jsem nepřidávala a bylo to výborné. možná by byl dobrý nápad zalít nudle zeleninovým nebo masovým vývarem. Jinak myslím že tam hodně udělaá kvalitní zelenina

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...