Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2136 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 365 g
Tuky 4 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příprava v mikrovlnce. Přesné načasování. Jídlo, které zvládne každý.

Suroviny

bez kosti a kůže
mražená čínská zeleninová směs
sójová omáčka 100 ml
nudle rýžové 4 bal
kudrnaté čínské nudle

Postup

1

Nudle namočte do horké vody, aby zvláčněly, případně je uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je. Z pečicího papíru vystřihněte čtyři čtverce o stranách velikosti 35 cm. Maso nakrájejte na nudličky. Zeleninu pro­míchejte v míse se sójovou omáčko.

2

Do mísy vysypte kuře a okapané nudle. Dobře promíchejte. Do středu každého papírového čtverce dejte čtvrtinu směsi. Vytvořte balíčky, přečnívající konce zasuňte dospodu. Přehněte pevně, ale nechte zelenině trochu prostoru, lépe se prohřeje.
 

3

Papírové balíčky vložte do mikrovlnné trouby a vařte je pět až šest minut na nejvyšší výkon (850 W, máte-li méně výkonnou troubu, pak dobu vaření raději o dvě minuty prodlužte).

Kouzelná přísada:
Kdo už se někdy pokoušel nakrájet zeleninu tak, aby byla velejemná, a tím splňovala požadavky čínské kuchyně, ten s nadšením uvítá zmražené verze. Barevná směs černých hub, zelených lusků, bambusových výhonků a spol., nakrájená skutečně na nudličky, snese samozřejmě i jinou než mikrovlnnou úpravu, ale neduste ji dlouho – ztratila by barvu i vitaminy. Čínská směs Ardo, 350 g okolo 30 Kč, k mání v široké prodejní síti.
 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

11.03.2006 19:44
Pokud používáte pravou čínskou sójovku, která je hustší, doporučuji dát jí o asi 20% méně než je v receptu uvedeno, jinak bude jídlo až moc slané.
01.08.2007 20:41
tak jsem dnes v časovém presu i já zkusila tento recept a moc nám s přítelem chutnalo:) nemám ráda, jak se čínská jídla topí v omáčce, takže jsem sojovky dala jen 20ml a na dochucení místo ní dala kořenící směs na kuře...a zeleninu jsem orestovala na másle a dostatečně zasypala kořenící směsí Grilovaná zelenina.....takže taková evropská varianta.....a bylo to delikatesní!!
16.10.2007 14:17
když jsem to vařila já, dala jsem sojovky taky výrazně míň, jen se to ovonělo. žádné další koření jsem nepřidávala a bylo to výborné. možná by byl dobrý nápad zalít nudle zeleninovým nebo masovým vývarem. Jinak myslím že tam hodně udělaá kvalitní zelenina

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč