Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Vánoční pečení: moučkový cukr

Vánoční pečení: moučkový cukr

Než se pustíte do cukroví…
9. 12. 2013 | Autor: redakce Apetitu

Moučkový cukr je na prach rozemletý běžný cukr, do kterého se jako protihrudkující látka přidává škrob. Většinou je to škrob bramborový a bývají ho maximálně 3 %, občas můžete narazit i na výrobek se škrobem pšeničným (na ten pozor při alergii na lepek!). Nejlepší je samozřejmě cukr bez jakýchkoli přídatných látek, ty totiž nejenže kazí chuť, ale mohou ovlivnit i jeho vlastnosti.

Kde použít


„Cukr moučka se hodí všude, kde hrozí, že se nerozpustí krystalky krupicového nebo krystalového cukru,“ radí cukrářka hotelu Kempinski Karolína Kocincová. Používá ho také do krémů, které se nevaří, a to ze stejného důvodu – cukr se rychle rozpouští. „Naopak v případě, že budete pokrm vařit nebo do něj dávat teplou tekutinu, je lepší sáhnout po krupicovém či krystalovém cukru. A také pozor, moučkový cukr nesmí přijít do rozvarů, protože je zakaluje,“ varuje šéfcukrářka.



Domácí moučkový cukr


Moučkový cukr si můžete vyrobit i sami, chce to ale opravdu výkonný robot, kávomlýnek nebo tyčový mixér s malou mističkou, ve kterém na prach rozmixujete cukr krystalový. Cukrářka Karolína Kocincová doporučuje doma vyrobený cukr navíc prosát, abyste odchytili případné krystalky. Když před mixováním k cukru přidáte kousek vanilkového lusku, vyrobíte si snadno domácí vanilkový cukr s neskutečně lahodnou vůní.

Favorit redakce


V redakčním testu časopisu Apetit zvítězil moučkový cukr mlýnek od značky Korunní cukr. Díky mlýnku cukroví pohodlně pocukrujte, na omak i chuť je navíc cukr přesně takový, jaký má být. Můžeme ho s klidným svědomím doporučit!


REKLAMA

Přidat komentář