0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrobte si domácí vanilkový cukr

vanilka
ZDROJ: Jocelyn Morales/Unsplash
sdílet:

Vytáhli jste právě z trouby nadýchanou bábovku? Dokončete své dílo sladkým sněhobílým popraškem. Na pocukrování je nejlepší pravý vanilkový cukr - připravte si i vy báječný domácí, jehož vůni se nic nevyrovná. 

  • Dvě kila moučkového cukru přesypte do plastového krabice a vložte do něj jeden vanilkový lusk. Během týdne cukr nasákne vůni. Až cukr spotřebujete, vanilku můžete stejným způsobem využít znovu.
  • Pokud nemáte čas čekat, až se cukr provoní, použijte trik Jamieho Olivera: do kuchyňského mixéru vložte celý vanilkový lusk a přibližně dvě kila krupicového cukru. Mixujte tak dlouho, až z vanilky zbudou miniaturní černé tečky.

  • Můžete také smíchat půl kila moučkového cukru se dvěma sáčky vanilinového cukru, ale výsledek je mnohem méně voňavý.
  • Domácí vanilkový cukr využijete nejen při pečení vánočního cukroví. Přidejte ho také do krémových náplní, panna cotty, horké čokolády, mléčné rýže a dalších dezertů.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč