Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrobte si domácí vanilkový cukr

vanilka
ZDROJ: Jocelyn Morales/Unsplash
sdílet:

Vytáhli jste právě z trouby nadýchanou bábovku? Dokončete své dílo sladkým sněhobílým popraškem. Na pocukrování je nejlepší pravý vanilkový cukr - připravte si i vy báječný domácí, jehož vůni se nic nevyrovná. 

  • Dvě kila moučkového cukru přesypte do plastového krabice a vložte do něj jeden vanilkový lusk. Během týdne cukr nasákne vůni. Až cukr spotřebujete, vanilku můžete stejným způsobem využít znovu.
  • Pokud nemáte čas čekat, až se cukr provoní, použijte trik Jamieho Olivera: do kuchyňského mixéru vložte celý vanilkový lusk a přibližně dvě kila krupicového cukru. Mixujte tak dlouho, až z vanilky zbudou miniaturní černé tečky.

  • Můžete také smíchat půl kila moučkového cukru se dvěma sáčky vanilinového cukru, ale výsledek je mnohem méně voňavý.
  • Domácí vanilkový cukr využijete nejen při pečení vánočního cukroví. Přidejte ho také do krémových náplní, panna cotty, horké čokolády, mléčné rýže a dalších dezertů.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...