Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Velmi snadné 40 hvězdiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1672 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 206 g
Tuky 75 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou lehké, a to hned ve dou významech toho slova: budou se vám snadno připravovat, a navíc nejde o žádnou kalorickou bombu. Tvary a zdobení opět záleží výhradně na vaší fantazii.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
tuk 100 g
rostlinný
moučkový cukr 70 g
jogurt bílý 3 PL
citronová štáva 3 ČL
Na ozdobu
čokoládová poleva
v sáčku (hotový výrobek, např. dr. Oetker nebo Carla)
cukrové a čokoládové zdobení
barevné

1 Na lehce pomoučenou pracovní plochu prosijte mouku s práškem do pečiva. Utvořte důlek, přidejte do něj cukr, tuk nakrájený na kousky a vlijte jogurt i citronovou šťávu. Nejprve vypracujte drobenku a pak ji hnětením spojte na tužší, ale vláčné těsto.

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto ihned rozválejte na dvou- až třímilimetrovou výšku a formičkou z něj vykrajujte tvary. Ty potom klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

3 Vložte do trouby a pečte zhruba čtvrt hodiny, až těsto trochu vyběhne a zpevní. Vychladlé cukroví polévejte rozehřátou polevou a zdobte podle vlastní fantazie. Nechte ho chvíli na vzduchu, aby poleva ztuhla, a pak uložte do krabice k rozležení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Skvělé! Právě jsem je dopekla...jen doporučuji rozválet těsto ještě tenčeji nebo šetřit kypřícím práškem...mně hodně vyběhly!

Anonym

Dělala jsem je loni na vánoce a opravdu nic moc, naprosto bez chuti.

Anonym

Recept se nachází v č.12/05, str.36

Anonym

Jsou výborné, jen je třeba nechat je uležet,pak se jejich chuť skvěle rozvine. A příprava snadná a zábavná pro děti.

Anonym

Jsou dobré, lepší ale uležené. Dobrá je taky variace "obložených hvězdiček" - když je poléváte čokoládou, polijte jen kousek uprostřed a přiklopte na hvězdičku další hvězdičku. ;)

Obchod Apetit