Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na přepuštěné máslo

maslo
ZDROJ: Sorin Gheorghita/Unsplash
sdílet:

Přepuštěné máslo, ekvivalent indického ghí (ghee), se nepřepaluje tak rychle jako obyčejné. Dříve se proto hojně používalo i u nás.

Vám se bude hodit třeba na přípravu ryb a indických jídel. Jak na něj?

  1. Kostku másla zahřejte v kastrůlku na mírném plameni a děrovanou naběračkou přitom odebírejte pěnu tvořící se na povrchu.
  2. Až se rozpustí a trochu zchladne, opatrně ho slijte, aby na dně zůstaly mléčné usazeniny, které způsobují rychlé přepalování. Máslo pak nechte vychladnout a uchovávejte v chladničce.

Náš tip: Jak na přepuštěné máslo? 

 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč