Karbanátky dědy Bohouše

Karbanátky dědy Bohouše

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3146 kcal
Bílkoviny 351 g
Cukr 57 g
Tuky 163 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle báječný, a přitom jednoduchý recept zdědila Martina Klasnová po dědovi. Jeho karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické – díky pár jednoduchým zlepšovákům.

Suroviny

hovězí maso mleté 1.5 kg
směs s mletým vepřovým
cibule 2 ks
najemno
hořčice francouzská 4 PL
nebo plnotučná
majoránka (drhnutá) 1 PL
vejce 2 ks
kečup ostrý 4 PL
česnek 5 stroužků
prolisované
strouhanka
z čerstvého toustového chleba, na zahuštění
koření mleté maso 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení

1 Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.

2 Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. Před každou dávkou karbanátků nechte olej pořádně rozpálit.

VIDEORECEPT:

Karbanátky dědy Bohouše

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Jsou opravdu vyborne a od te doby co jsem je udelala poprve, je muj pritel vyzaduje kazdou chvili.

Anonym

Ten toastový chléb se musí opéct, a pak je z něho opravdu výborná strouhanka.

Anonym

Díky za systém vyhledávání receptů! Skvělá kombinace s papírovou formou časopisu. Apetitů máme plnou krabici a když hledáme určitý recept, tak se v nich nevyznáme.. A tyhle karboše jsou fakt vynikající!

Anonym

Taky jsem je pekla v troubě - dělala jsem je už 2x a jsou rychlejší a lepší než na pánvi smažené!

Anonym

Karbanátky jsou skvělé, ale už je nesmažím - dávám je pěkně do řady na plech s pečicím papírem a upeču je. Tak se naopak přebytečného tuku zbavím...

Anonym

Tyto karboše jsou delikátní!..přidávám víc česneku a majoránky. Minule jsem je vzal na hory a kámoši se olizovali až za ušima...:-)

Obchod Apetit