Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karbanátky dědy Bohouše
Karbanátky dědy Bohouše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karbanátky dědy Bohouše

3.5/5 Počet hodnocení: 388
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4376 kcal
Bílkoviny 351 g
Sacharidy 87 g
Tuky 298 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle báječný, a přitom jednoduchý recept zdědila naše čtenářka Martina Klasnová po dědovi. Jeho karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické – díky pár jednoduchým zlepšovákům.

Související recepty

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1,5 kg
najemno
hořčice francouzská 4 PL
nebo plnotučná
majoránka (drhnutá) 1 PL
vejce 2 ks
česnek 5 stroužků
prolisované
strouhanka
z čerstvého toustového chleba, na zahuštění
koření mleté maso 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení

Postup

1

Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte.

2

Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.

3

Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně.

4

Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

17.10.2021 12:50
výborné
13.02.2019 20:03

Dobrý den, karbanátky jsou úžasné, moc díky za recept Jitka Šrámková

28.10.2008 21:54
Jak pár ingrediencí dokáže změnit "klasický karbanátek - výborné! a pečení v troubě je bezva:)
30.05.2008 18:00
Přidejte do karbanatků čerstvě na velmi drobno nakrájenou petrželovou nať. S přítelem jsme se jich potom nemohli nabažit, jak moc byli dobrý! Děkujeme...
04.11.2007 19:16
mel jsem jen pul kila masa, ale dokud nedal tam vejce 2, tak se mi to na panvi strasne trhalo. Strouhanky taky bylo dost. Nevim, proc jsem mel smulu:(
04.09.2007 15:50
Recept se nachází v č.1/06, str.20
29.12.2006 11:22
Tyto karboše jsou delikátní!..přidávám víc česneku a majoránky. Minule jsem je vzal na hory a kámoši se olizovali až za ušima...:-)
30.11.2006 21:22
Karbanátky jsou skvělé, ale už je nesmažím - dávám je pěkně do řady na plech s pečicím papírem a upeču je. Tak se naopak přebytečného tuku zbavím...
03.10.2006 18:22
Díky za systém vyhledávání receptů! Skvělá kombinace s papírovou formou časopisu. Apetitů máme plnou krabici a když hledáme určitý recept, tak se v nich nevyznáme.. A tyhle karboše jsou fakt vynikající!
03.09.2008 11:52
Taky jsem je pekla v troubě - dělala jsem je už 2x a jsou rychlejší a lepší než na pánvi smažené!