Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit přepuštěné máslo

18. 7. 2014
ghee
Dan Dennis/Unsplash

Vyžaduje recept použití přepuštěného másla a vy nevíte, jak na něj? Poradíme vám.

Přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi nebo ve vodní lázni rozpustit a pak několik minut pěnit.

  • Po chvíli se na dně misky s rozpuštěným máslem začne hromadit mléčná složka a na hladině se budou srážet bílkoviny – sbírejte je odpěňovačkou.
  • Čistý tuk nakonec slijte do sklenice přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.
  • Syrovátku a sraženiny zapracujte do těsta na buchty – jako naše prababičky.
  • Na přepuštěném másle smažte třeba telecí řízky nebo s ním zalijte paštiku, která díky němu nebude osychat.
  • Přepuštěné máslo má delší trvanlivost než běžné máslo.

Náš tip: Jak na přepuštěné máslo?

 

Související články