Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit přepuštěné máslo

ghee
ZDROJ: Dan Dennis/Unsplash
sdílet:

Vyžaduje recept použití přepuštěného másla a vy nevíte, jak na něj? Poradíme vám.

Přepuštěné máslo získáte, když ho necháte v pánvi nebo ve vodní lázni rozpustit a pak několik minut pěnit.

  • Po chvíli se na dně misky s rozpuštěným máslem začne hromadit mléčná složka a na hladině se budou srážet bílkoviny – sbírejte je odpěňovačkou.
  • Čistý tuk nakonec slijte do sklenice přes jemnou gázu, namočenou ve studené vodě a vyždímanou.
  • Syrovátku a sraženiny zapracujte do těsta na buchty – jako naše prababičky.
  • Na přepuštěném másle smažte třeba telecí řízky nebo s ním zalijte paštiku, která díky němu nebude osychat.
  • Přepuštěné máslo má delší trvanlivost než běžné máslo.

Náš tip: Jak na přepuštěné máslo?

 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín