0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na přepuštěné máslo

maslo
ZDROJ: Sorin Gheorghita/Unsplash
sdílet:

Přepuštěné máslo, ekvivalent indického ghí (ghee), se nepřepaluje tak rychle jako obyčejné. Dříve se proto hojně používalo i u nás.

Vám se bude hodit třeba na přípravu ryb a indických jídel. Jak na něj?

  1. Kostku másla zahřejte v kastrůlku na mírném plameni a děrovanou naběračkou přitom odebírejte pěnu tvořící se na povrchu.
  2. Až se rozpustí a trochu zchladne, opatrně ho slijte, aby na dně zůstaly mléčné usazeniny, které způsobují rychlé přepalování. Máslo pak nechte vychladnout a uchovávejte v chladničce.

Související články

Jak poznáte máslo a vyznáte se v jeho druzích?
  • Suroviny

Jak poznáte máslo a vyznáte se v jeho druzích?

Péct, vařit a čarovat v kuchyni bez másla určitě jde, s máslem ale jídlo získává další rozměr. Mnohé pokrmy na chuti másla přímo stojí. S jakými másly se můžete setkat a která na co použít? ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...

Obchod Apetit