Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na přepuštěné máslo

maslo
ZDROJ: Sorin Gheorghita/Unsplash
sdílet:

Přepuštěné máslo, ekvivalent indického ghí (ghee), se nepřepaluje tak rychle jako obyčejné. Dříve se proto hojně používalo i u nás.

Vám se bude hodit třeba na přípravu ryb a indických jídel. Jak na něj?

  1. Kostku másla zahřejte v kastrůlku na mírném plameni a děrovanou naběračkou přitom odebírejte pěnu tvořící se na povrchu.
  2. Až se rozpustí a trochu zchladne, opatrně ho slijte, aby na dně zůstaly mléčné usazeniny, které způsobují rychlé přepalování. Máslo pak nechte vychladnout a uchovávejte v chladničce.

Náš tip: Jak na přepuštěné máslo? 

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín