Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

Telecí máslový řízek s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8040 kcal
Bílkoviny 284 g
Sacharidy 369 g
Tuky 575 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso telecího hrudí, trochu prorostlé tukem, se dokonale hodí na mletí. Je jemné, a přitom šťavnaté.

Suroviny

telecí hrudí 1 kg
vykostěné, mleté
sůl
pepř mletý
vejce 3 ks
rohlíky 4 ks
starší, navlhčené 200 ml mléka
máslo 100 g
rozpuštěné
strouhanka
dle potřeby
sádlo 200 g
na smažení
Na kaši
brambory 1 kg
oloupané
máslo 80 g
smetana ke šlehání 100 ml

1 Maso osolte a opepřete. Smíchejte s vejci, navlhčeným pečivem, máslem a promíchejte. Vytvořte koule a obalte je v suché strouhance. Pak je mírně roztlačte a na rozpáleném sádle pomalu smažte dozlatova.

2 Pokrájené brambory osolte a uvařte doměkka. Důkladně sceďte a rozšťouchejte dohladka. Teprve pak přidejte máslo a rozmíchejte. Až nakonec prošlehejte s horkou smetanou. Podávejte s máslovým řízkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit