Maso telecího hrudí, trochu prorostlé tukem, se dokonale hodí na mletí. Je jemné, a přitom šťavnaté.
Suroviny
telecí hrudí
1
kg
vykostěné, mleté
sůl
pepř mletý
vejce
3
ks
rohlíky
4
ks
starší, navlhčené 200 ml mléka
máslo
100
g
rozpuštěné
strouhanka
dle potřeby
sádlo
200
g
na smažení
Na kaši
brambory
1
kg
oloupané
máslo
80
g
smetana ke šlehání
100
ml
Postup
1
Maso osolte a opepřete. Smíchejte s vejci, navlhčeným pečivem, máslem a promíchejte. Vytvořte koule a obalte je v suché strouhance. Pak je mírně roztlačte a na rozpáleném sádle pomalu smažte dozlatova.
2
Pokrájené brambory osolte a uvařte doměkka. Důkladně sceďte a rozšťouchejte dohladka. Teprve pak přidejte máslo a rozmíchejte. Až nakonec prošlehejte s horkou smetanou. Podávejte s máslovým řízkem.