Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Alkohol v kuchyni: grappa

grappa
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vyhledávaný digestiv poslouží i jako přísada při vaření. Vinná pálenka grappa se vyrábí ze zbytků po lisování hroznového vína, což jí ale neubírá na chuti.

Výlisky, tzv. matoliny, se složitým způsobem destilují. Výsledkem je produkt, který se dělí podle věku, technik zrání, druhu použitých vinných odrůd a přidaných esencí. Grappa se pije samostatně po jídle jako digestiv. Sluší také míchaným nápojům či hlavním jídlům a dezertům. Podle našich receptů s ní můžete experimentovat i vy.

Hořící grappa

Koktejl, který hoří jako západ slunce! Chuť grappy doplňuje rajčatové pyré, limetová šťáva, sůl a pikantní chilli a muškátový oříšek, který má mimo jiné i lehce omamné účinky. (recept)

koktejl s grappou

Fíkový moučník vzhůru nohama

Koláč s nádechem exotiky si zamilujete na první dobrou. Nejspíš by vydržel dlouho vláčný, je ale tak dobrý, že se po něm jen zapráší. Připravit ho můžete i s jiným šťavnatým ovocem, které máte rádi. Zkuste třeba hrušky nebo fíky zaměňte za hroznové víno. Sirup s grappou bude slušet i jim. (recept)

fíkový moučník s grappou

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín