Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sedmero dezertů s lepším alkoholem: Vyzkoušejte makronky s růžovým rumem nebo šampaňský krém s rozinkami

Toust s banánem, máslem & rumem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Receptů, ve kterých se objevuje alkohol, existuje nepřeberné množství. U nás se často používá tuzemák, do kterého se nakládjí rozinky a přidává se pro svou typickou vůni při přípravě cukroví a zákusků. Jenže některé sladké tečky si zaslouží jiný alkohol. Vaše cukrářské počiny najednou dostanou nový vítr do plachet.

V hlavní roli Republika

První republiku máme spojenou s noblesou a elegancí, ale také s legendárními kuchařkami jakou byla Magdalena Dobromila Rettigová. I ta do některých svých sladkých receptů ráda přidala pár lžiček rumu, aby měly výraznější chuť.

  • Náš recept na tousty s banánem, máslem a rumem si o značku rumu přímo říká. Český rum Božkov Republica chuť cukrové třtiny, fíků, pomeranče s mírným dubovým závěrem. Dezert díky němu povýšíte!

Růžový rum do růžových makronek

Makronky jsou mezi dezerty legendami. Křehká kolečka většinou v pastelových barvách můžete zkusit upéct v tradiční podobě nebo kápnout trochu rumu do jejich krému. Byla by ale škoda přidávat do tak sofistikovaného zákusku obyčejný alkohol, chce to zkrátka něco výjimečného. A co jiného pro legendu než Legendario

  • Do růžových makronek se skvěle hodí růžový rumový likér Ronssé Punch au Rhum s dotekem zralých jahod. Zbytek samozřejmě nechte na dámskou jízdu! 

Luxusního šampaňského jen pár lžic (do dezertu)

Šampaňský krém s rozinkami je delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne vám do hlavy!

  • Na osm porcí budete potřebovat jen 300 ml šampaňského. Nevyplatí se šetřit, dezert je na něm postavený! Zkuste třeba šampaňské Veuve Clicquot Yellow Label, které navíc můžete zakoupit s trendy termo ledvinkou značky K-WAY®. Jednoduchým složením se promění v ledvinku běžné velikosti, kterou můžete běžně nosit jako doplněk ke svému outfitu. Stylové vyjádření vaší osobnosti osvěží váš look stejně, jako ochladí vaše šampaňské. 

Hříšné jahody 

Hříšně dobrý, takový je dezert, který je složený pouze z jahod, vodky, limetové šťávy, cukru, vody, smetany ke šlehání a případně pistácií. Zkrátka ze samých dobrých ingrediencí.

  • Nezapomeňte, že k varu se musí uvést pouze jahody, cukr a limetková šťáva. Vodka se přimíchá až posléze. 
  • Dezert je totiž určen pro dospělé, takže vypaření alkoholu není žádoucí. My jsme zvolili neochucenou vodku Amundsen. Pokud byste chtěli přidat třeba jahodový likér Amundsen, cukru trochu uberte.

Crème brûlée s červeným vínem

Nic se nevyrovná zvuku lžičky, která ťuká na karamelovou krustičku! Základem úspěchu je nešetřit cukrem, aby krustička nebyla tenká, a pořádné ožehnutí! Dalším krokem k úspěchu v této variantě crème brûlée je rozhodně kvalitní červené víno plné chuti.

  • Vyzkoušejte třeba novinku značky Mountfield –  víno Santa Julia Plus, Malbec. Jeho chuť je komplexní, intenzivní, ovocné tóny jsou ještě doplněny jemnou příchutí čokolády a moka kávy. Dlouhotrvající dochuť tvoří jemná tříslovina a příjemná kyselinka. Moc to s jeho množstvím do dezertu nepřehánějte, stačí tři polévkové lžíce. Zbytek si vychutnejte jen tak!

Pošírované ovoce v proseccu

Pošírované ovoce je zkrátka skvělé! Věřte, že pokud uděláte broskve a maliny pošírované v proseccu návštěvě, zapíšete se do paměti všem svou originalitou.

  • Vyzkoušejte třeba růžové šumivé Prosecco DOC Rosé od Mountfield, které k nám dováží z proslulé italské vinařské oblasti v okolí Benátska. A zbytek můžete rovnou použít jako aperitiv.

Tip na drink:  

Pokud máte po přečtení článku spíše chuť na nějaký drink, máme pro vás jeden nevšední tip, který vás i v nepřiznivém počasí přenese přímo na pláž k oceánu. Drink Coco Collins přináší sladké potěšení, které překvapí kombinací limety s kokosem. Už cítíte rozpálený písek a slyšíte šum vln v dáli?

Coco Collins:  

  • 50ml Eminente Reserva

  • 20ml limetková šťáva  

  • 15ml kokosový sirup  

  • perlivá voda  

  • limetková kůra na ozdobu

  1. Vysokou sklenici naplňte kostkami ledu.
  2. Nalijte rum a ostatní tekutiny. Míchejte koktejlovou lžičkou asi 5 vteřin.
  3. Dozdobte kouskem limetkové kůry. 
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...