Do guláše můžete přidat kukuřičný i bramborový škrob, chléb, chlebovou kůrku i strouhané brambory nebo cibulku. Brambory, cibulku i chléb nakrájejte najemno a rozvařte doztracena.
Správný hospodský guláš se neobejde bez trpělivosti, kromě pomalého vaření budete potřebovat čas na krájení velkého množství cibule a nasledné smažení, od kterého se neodchází. Poradíme vám, jak na ten nejlepší cibulový základ, aby byl váš...
Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. S návodem krok za krokem připravíte pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Marcína dokonale vyladěný guláš. Celý recept najdete pod...
Někdy stačí jediná lžička a ocitnete se na sluncem zalité pláži, kde voní kokos a tropické ovoce. Mango, limetky, mandarinky, banány i mučenka mají tu magickou schopnost přenést vás do exotických destinací – a to bez letenky! A co teprve,...
Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...
Historie stolování je plná překvapení, elegance i tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů. Jak vypadaly první hostiny před tisíci lety? Co jedli a jak stolovali lidé ve starověké Mezopotámii, Číně nebo Evropě? Vydejte se s námi na...
Kokosové chipsy jsou ideální zdravá pochoutka na večerní mlsání, když vás honí mlsná. Ale skvěle se hodí i do jogurtů jako svačina, do domácí granoly, při pečení na ozvláštnění klasických dezertů nebo jen tak na zobání, když jdete na výlet...
Pardubická kavárna Dobrý kafe si prošla radikální proměnou. Z původního útulného cihlového domečku mezi paneláky v Polabinách se přestěhovala na nejlukrativnější adresu ve městě – přímo pod Zelenou bránu. A spolu s novým místem přišla...
Chcete na jaře odlehčit, omezit konzumaci masa a naopak zvýšit obsah bílkovin ve vašem jídelníčku? Odpovědí jsou luštěniny! A pojďme si jednou pro vždy říct, že z nich jde vařit velmi pestře a zajímavě, není třeba se jich bát. Foodblogerka...