Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 454 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 11 g
Tuky 45 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už je to tady! Vítězné tažení polenty světem nezastavila ani knedlíková hradba. Když dáte vychladlé polentě patřičný tvar, zvládne i naprosto nový druh knedlíků!

Suroviny

Na polentu
mouka polentová 0.5 kg
olej
na vymazání plechu, popř. opečení knedlíků
Na rychlý guláš
600 g
zadní hovězí dobře odleželé, ideálně roštěnka
rostlinný olej 3 PL
jarní cibulka 1 svazek
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
paprika
na dochucení
majoránka (drhnutá)
na dochucení, nemusí být
1.  Polentu uvařte podle návodu na obalu. Asi v centimetrové vrstvě ji naneste na vymazaný plech a nechte vychladnout.

2.  V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm drobně nakrájenou cibulku. Vyjměte pomocí děrované naběračky a dejte stranou.

3.  Na oleji prudce osmahněte maso nakrájené na drobnější kousky nebo proužky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, případně majoránkou, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a zhruba půl hodiny duste. Podlévejte jen v případě, že se šťáva příliš vypařuje. Až bude maso měkké, zvyšte plamen, sejměte pokličku a nechte šťávu vyvařit. Zaprašte moukou, podlijte studenou vodou, rozmíchejte a deset minut povařte.

4.  Podávejte posypané osmaženou cibulkou a s kolečky vykrájenými z polenty, případně opečenými na troše oleje.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.86

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit