0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

Rychlý guláš s knedlíky z polenty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1402 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 11 g
Tuky 93 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už je to tady! Vítězné tažení polenty světem nezastavila ani knedlíková hradba. Když dáte vychladlé polentě patřičný tvar, zvládne i naprosto nový druh knedlíků!

Suroviny

Na polentu
mouka polentová ½ kg
olej
na vymazání plechu, popř. opečení knedlíků
Na rychlý guláš
zadní, dobře odleželé, ideálně roštěnka
rostlinný olej 3 PL
jarní cibulka 1 svazek
mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika
na dochucení
majoránka (drhnutá)
na dochucení

1 Polentu uvařte podle návodu na obalu. Asi v centimetrové vrstvě ji naneste na vymazaný plech a nechte vychladnout.

2 V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm drobně nakrájenou cibulku. Vyjměte pomocí děrované naběračky a dejte stranou.

3 Na oleji prudce osmahněte maso nakrájené na drobnější kousky nebo proužky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, případně majoránkou, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a zhruba půl hodiny duste. Podlévejte jen v případě, že se šťáva příliš vypařuje. Až bude maso měkké, zvyšte plamen, sejměte pokličku a nechte šťávu vyvařit. Zaprašte moukou, podlijte studenou vodou, rozmíchejte a deset minut povařte.

4 Podávejte posypané osmaženou cibulkou a s kolečky vykrájenými z polenty, případně opečenými na troše oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.86

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč