Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlý guláš s knedlíky z polenty
Rychlý guláš s knedlíky z polenty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1402 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 11 g
Tuky 93 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už je to tady! Vítězné tažení polenty světem nezastavila ani knedlíková hradba. Když dáte vychladlé polentě patřičný tvar, zvládne i naprosto nový druh knedlíků!

Suroviny

Na polentu
mouka polentová ½ kg
olej
na vymazání plechu, popř. opečení knedlíků
Na rychlý guláš
zadní, dobře odleželé, ideálně roštěnka
rostlinný olej 3 PL
jarní cibulka 1 svazek
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
majoránka (drhnutá)
na dochucení

Postup

1

Polentu uvařte podle návodu na obalu. Asi v centimetrové vrstvě ji naneste na vymazaný plech a nechte vychladnout.

2

V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm drobně nakrájenou cibulku. Vyjměte pomocí děrované naběračky a dejte stranou.

3

Na oleji prudce osmahněte maso nakrájené na drobnější kousky nebo proužky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, případně majoránkou, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a zhruba půl hodiny duste. Podlévejte jen v případě, že se šťáva příliš vypařuje. Až bude maso měkké, zvyšte plamen, sejměte pokličku a nechte šťávu vyvařit. Zaprašte moukou, podlijte studenou vodou, rozmíchejte a deset minut povařte.

4

Podávejte posypané osmaženou cibulkou a s kolečky vykrájenými z polenty, případně opečenými na troše oleje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:54
Recept se nachází v č.7/06, str.86

Apetit magazín