Už je to tady! Vítězné tažení polenty světem nezastavila ani knedlíková hradba. Když dáte vychladlé polentě patřičný tvar, zvládne i naprosto nový druh knedlíků!
Suroviny
Postup
Polentu uvařte podle návodu na obalu. Asi v centimetrové vrstvě ji naneste na vymazaný plech a nechte vychladnout.
V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm drobně nakrájenou cibulku. Vyjměte pomocí děrované naběračky a dejte stranou.
Na oleji prudce osmahněte maso nakrájené na drobnější kousky nebo proužky. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, případně majoránkou, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a zhruba půl hodiny duste. Podlévejte jen v případě, že se šťáva příliš vypařuje. Až bude maso měkké, zvyšte plamen, sejměte pokličku a nechte šťávu vyvařit. Zaprašte moukou, podlijte studenou vodou, rozmíchejte a deset minut povařte.
Podávejte posypané osmaženou cibulkou a s kolečky vykrájenými z polenty, případně opečenými na troše oleje.
Komentáře