Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuvée

víno
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Výraz pro víno, k jehož výrobě bylo využito více odrůd vinné révy. Procesu jeho výroby se říká kupážování nebo též scelování. 

 

Scelování, tj. mísení vín, se provádí ke zlepšení jakosti konečného výrobku. Používá se zejména u výroby známkových vín, které tak získávají stabilní kvalitu a charakter. V zahraničí se většinou míchají už hrozny z vinice, a tím se získává stabilní charakter vín z jednotlivých ročníků.

Scelováním se vinaři snaží dosáhnout souladu mezi jednotlivými složkami vína. Proto se spojují například vína výrazná s méně výraznými, méně alkoholická s více alkoholickými. Výsledné víno tak má harmonickou chuť, která těží z vlastností všech použitých odrůd.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč