Králík marinovaný v červeném víně

Králík marinovaný v červeném víně

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7499 kcal
Bílkoviny 506 g
Cukr 675 g
Tuky 285 g
Vláknina 106 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V alpském podhůří na severu Itálie je tahle domácí úprava nesmírně oblíbená – hlavně v zimě. Velmi lahodný způsob, jak se zahřát!

Suroviny

králičí maso 2 kg
naporcovaný
víno červené 2
težší, suché
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 1 svazek
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
bobkový list 3 ks
jalovec 3
hřebíček 3 ks
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar 1 l
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
olivový olej 2 PL
jalovec snítka
na ozdobu, nemusí být
1. Do větší teflonové pánve vložte opláchnuté porce králíka a zakryjte je poklicí. Pět až deset minut je bez tuku prohřívejte na mírném plameni. Potom slijte vodu, kterou maso pustí, a postup opakujte; postačí dvě minuty. Znovu slijte tekutinu a opláchněte maso pod studenou vodou.

2. Vložte králíka do velké mísy spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Zalijte vínem a na 24 až 48 hodin uložte do ledničky.

3. V široké nerezové pánvi rozehřejte olivový olej. Vkládejte do něj kousky marinovaného masa a krátce je opékejte. Potom je osolte, přikryjte pokličkou a na mírném plameni asi hodinu duste. Podlévejte vývarem a marinádou.

4. Mouku rozmíchejte v troše teplého vývaru a vlijte do šťávy. Promíchejte a krátce povařte, až omáčka zhoustne. Pak jí zalijte králíka a případně ho ozdobte snítkou jalovce. Podávejte s polentou.

Obchod Apetit