V alpském podhůří na severu Itálie je tahle domácí úprava nesmírně oblíbená – hlavně v zimě. Velmi lahodný způsob, jak se zahřát!
Suroviny
králičí maso
2
kg
naporcovaný
víno červené
1 500
ml
težší, suché
mrkev
3
ks
řapíkatý celer
1
svazek
cibule
1
ks
česnek
4
stroužky
bobkový list
3
ks
jalovec
3
kuličky
hřebíček
3
ks
vývar
1
l
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
olivový olej
2
PL
jalovec
1
snítka
na ozdobu, nemusí být
Postup
1
Do větší teflonové pánve vložte opláchnuté porce králíka a zakryjte je poklicí. Pět až deset minut je bez tuku prohřívejte na mírném plameni. Potom slijte vodu, kterou maso pustí, a postup opakujte; postačí dvě minuty. Znovu slijte tekutinu a opláchněte maso pod studenou vodou.
2
Vložte králíka do velké mísy spolu s nakrájenou zeleninou a kořením. Zalijte vínem a na 24 až 48 hodin uložte do ledničky.
3
V široké nerezové pánvi rozehřejte olivový olej. Vkládejte do něj kousky marinovaného masa a krátce je opékejte. Potom je osolte, přikryjte pokličkou a na mírném plameni asi hodinu duste. Podlévejte vývarem a marinádou.
Komentáře
A co s tou zeleninou uz nenapíše.... Prece ji nevyhodim...
Dobrý den,
zatím jsme to nezkoušeli, ale asi by bylo možné marinovanou zeleninu slít (šťávu nevylévejte, budete ji potřebovat na podlévání) a okapanou následně zalít 1/2 litrem vody a uvařit z ní vývar, který pak použijete místo poloviny masového vývaru z ingrediencí. Zeleninu stejně nakonec vyhodíte, ale alespoň ji využijete ještě jednou.
S pozdravem, redakce Apetitu