Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit krokant

krokant
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Křupavou ozdobu dezertů původem z Itálie připravíte snadno i doma.

Krokant jsou rozdrcené mandle v karamelu. Využijete ho všude tam, kde chcete ozdobit nějaký zákusek, pohár či zmrzlinu. Jeho domácí příprava je opravdu jednoduchá.

  • Stačí umíchat zlatý karamel z cukru, malého množství vody a kousku másla spolu s mandlemi.
Skryt pre seznam

Poměr cukru a mandlí by měl být 1:1. Ještě horkou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Studený karamel s mandlemi nalámejte či rozdrťte válečkem nebo paličkou na maso. Připravený krokant můžete uchovat v uzavřené dóze i několik týdnů.

Náš tip: Najemno nadrcený krokant můžete použít také jako křupavou náplň čokoládových bonbonů. Místo mandlí vyzkoušejte lískové ořechy.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...