Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit krokant

krokant
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Křupavou ozdobu dezertů původem z Itálie připravíte snadno i doma.

Krokant jsou rozdrcené mandle v karamelu. Využijete ho všude tam, kde chcete ozdobit nějaký zákusek, pohár či zmrzlinu. Jeho domácí příprava je opravdu jednoduchá. Stačí umíchat zlatý karamel z cukru, malého množství vody a kousku másla spolu s mandlemi.

Skryt pre seznam

Poměr cukru a mandlí by měl být 1:1. Ještě horkou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Studený karamel s mandlemi nalámejte či rozdrťte válečkem nebo paličkou na maso. Připravený krokant můžete uchovat v uzavřené dóze i několik týdnů.

Náš tip: Najemno nadrcený krokant můžete použít také jako křupavou náplň čokoládových bonbonů. Místo mandlí vyzkoušejte lískové ořechy.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč