Křupavou ozdobu dezertů původem z Itálie připravíte snadno i doma.
Krokant jsou rozdrcené mandle v karamelu. Využijete ho všude tam, kde chcete ozdobit nějaký zákusek, pohár či zmrzlinu. Jeho domácí příprava je opravdu jednoduchá.
- Stačí umíchat zlatý karamel z cukru, malého množství vody a kousku másla spolu s mandlemi.
Poměr cukru a mandlí by měl být 1:1. Ještě horkou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Studený karamel s mandlemi nalámejte či rozdrťte válečkem nebo paličkou na maso. Připravený krokant můžete uchovat v uzavřené dóze i několik týdnů.
Náš tip: Najemno nadrcený krokant můžete použít také jako křupavou náplň čokoládových bonbonů. Místo mandlí vyzkoušejte lískové ořechy.