Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krokantové kytičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 63
Více než hodinu Snadné 40 kytiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4098 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 286 g
Tuky 280 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno z nejjemnějších, nejchutnějších, málo pracných, a přitom efektních cukroví. Recept získala naše editorka Šárka Hamanová od své kamarádky Jolany. Ta jeho uveřejnění podmínila otištěním věty: "Recept jsem získala od své nejlepší kamarádky a budu si ji za to předcházet."

Suroviny

sůl 1 špetka
máslo 175 g
z biocitronu
med 1 PL
mandle plátky 100 g
nasekané
prošlehaný vidličkou, na potření

Postup

1

Dejte do mísy (nebo robota) mouku smíchanou se solí, 50 g cukru, 150 g másla, 1 žloutek, kakao a citronovou kůru. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.

2

Ze studeného těsta vyválejte půlcentimetrový plát. Vykrajujte kytičky, přeneste je na plech a až na něm vykrájejte středy. Nechte další půlhodinu v chladu. V rendlíku mezitím zahřejte med, zbytek cukru, másla a smetanu. Vmíchejte mandle, citronát a třešně a nechte na plameni zezlátnout.

3

Kytičky potřete žloutkem, do středů naneste krokantovou směs a pečte při 180 stupních 20 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...