0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krokantové kytičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Snadné 40 kytiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4098 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 286 g
Tuky 280 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno z nejjemnějších, nejchutnějších, málo pracných, a přitom efektních cukroví. Recept získala naše editorka Šárka Hamanová od své kamarádky Jolany. Ta jeho uveřejnění podmínila otištěním věty: "Recept jsem získala od své nejlepší kamarádky a budu si ji za to předcházet."

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
sůl 1 špetka
moučkový cukr 100 g
máslo 175 g
žloutek 1 ks
kakao holandského typu 1 PL
citronová kůra 2 ČL
z biocitronu
med 1 PL
smetana ke šlehání 40 ml
mandle plátky 100 g
citronová kůra kandovaná 20 g
nasekaný
třešně kandované 20 g
nasekané
žloutek 1 ks
prošlehaný vidličkou, na potření

1 Dejte do mísy (nebo robota) mouku smíchanou se solí, 50 g cukru, 150 g másla, 1 žloutek, kakao a citronovou kůru. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.

2 Ze studeného těsta vyválejte půlcentimetrový plát. Vykrajujte kytičky, přeneste je na plech a až na něm vykrájejte středy. Nechte další půlhodinu v chladu. V rendlíku mezitím zahřejte med, zbytek cukru, másla a smetanu. Vmíchejte mandle, citronát a třešně a nechte na plameni zezlátnout.

3 Kytičky potřete žloutkem, do středů naneste krokantovou směs a pečte při 180 stupních 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit