Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krokantové kytičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 63
Více než hodinu Snadné 40 kytiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4098 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 286 g
Tuky 280 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedno z nejjemnějších, nejchutnějších, málo pracných, a přitom efektních cukroví. Recept získala naše editorka Šárka Hamanová od své kamarádky Jolany. Ta jeho uveřejnění podmínila otištěním věty: "Recept jsem získala od své nejlepší kamarádky a budu si ji za to předcházet."

Suroviny

sůl 1 špetka
máslo 175 g
z biocitronu
med 1 PL
mandle plátky 100 g
nasekané
prošlehaný vidličkou, na potření

Postup

1

Dejte do mísy (nebo robota) mouku smíchanou se solí, 50 g cukru, 150 g másla, 1 žloutek, kakao a citronovou kůru. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.

2

Ze studeného těsta vyválejte půlcentimetrový plát. Vykrajujte kytičky, přeneste je na plech a až na něm vykrájejte středy. Nechte další půlhodinu v chladu. V rendlíku mezitím zahřejte med, zbytek cukru, másla a smetanu. Vmíchejte mandle, citronát a třešně a nechte na plameni zezlátnout.

3

Kytičky potřete žloutkem, do středů naneste krokantovou směs a pečte při 180 stupních 20 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...