0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3598 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 550 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toust s arašídovým máslem a džemem neboli PB&J (peanut butter and jelly) je americká klasika. Opečením na francouzský způsob a křupavými arašídy jej povýšíte na božskou lahodu!

Suroviny

arašídové máslo 50 g
s křupavými kousky
mascarpone 50 g
o pokojové teplotě
veka 4 plátky
máslová brioška nebo vánočka
malinový džem
vejce 2 ks
vanilkový cukr 1
smetana ke šlehání 50 ml
máslo 1 PL
na opékání
Na arašídový krokant
krupicový cukr 75 g
arašídy 25 g
nesolené, nasucho opražené, nasekané
sůl špetka

1 Začněte arašídovým krokantem. Do menší pánve s těžkým dnem vsypte cukr tak, aby pokryl dno v tenké souvislé vrstvě. Zahřívejte na střední teplotu, aby se cukr tavil na karamel. Nemíchejte, jen během tavení cukru sem tam zakružte pánví. Jakmile karamel získá jantarovou barvu, přidejte do pánve kousky arašídů a špetku soli a obalte je v karamelu. Obsah pánve ihned vylijte na plech vyložený pečicím papírem nebo na silikonovou podložku a nechte zcela vychladnout. Pak karamel nalámejte na střepy a ve výkonném mixéru rozmixujte nahrubo.

2 Arašídové máslo nechte povolit v míse, pak do něj vešlehejte mascarpone, chcete-li ho použít. Směs naneste na dva krajíce zvoleného pečiva a zbylé dva potřete každý 1–2 lžícemi džemu. Přiložte krajíce k sobě tak, abyste získali dva sendviče s arašídovým máslem a džemem.

3 V mělké misce rozšlehejte vejce, vanilkový cukr a smetanu. Ponořte do směsi postupně oba sendviče z jedné strany a nechte je pár minut nasáknout, pak je obraťte a zopakujte s druhou stranou.

4 Rozehřejte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vložte sendviče do pánve. Opékejte z každé strany 2–4 minuty, nebo dokud pečivo nezezlátne a nevytvoří se křupavá kůrčička. Posypte arašídovým krokantem a podávejte.

Foto: Pete Cassidy
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit