Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Toust s arašídovým máslem, džemem a krokantem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3598 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 550 g
Tuky 112 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Toust s arašídovým máslem a džemem neboli PB&J (peanut butter and jelly) je americká klasika. Opečením na francouzský způsob a křupavými arašídy jej povýšíte na božskou lahodu!

Související recepty

Suroviny

s křupavými kousky
o pokojové teplotě
veka 4 plátky
máslová brioška nebo vánočka
malinový džem
vejce 2 ks
na opékání
Na arašídový krokant
nesolené, nasucho opražené, nasekané
sůl špetka

Postup

1

Začněte arašídovým krokantem. Do menší pánve s těžkým dnem vsypte cukr tak, aby pokryl dno v tenké souvislé vrstvě. Zahřívejte na střední teplotu, aby se cukr tavil na karamel. Nemíchejte, jen během tavení cukru sem tam zakružte pánví. Jakmile karamel získá jantarovou barvu, přidejte do pánve kousky arašídů a špetku soli a obalte je v karamelu. Obsah pánve ihned vylijte na plech vyložený pečicím papírem nebo na silikonovou podložku a nechte zcela vychladnout. Pak karamel nalámejte na střepy a ve výkonném mixéru rozmixujte nahrubo.

2

Arašídové máslo nechte povolit v míse, pak do něj vešlehejte mascarpone, chcete-li ho použít. Směs naneste na dva krajíce zvoleného pečiva a zbylé dva potřete každý 1–2 lžícemi džemu. Přiložte krajíce k sobě tak, abyste získali dva sendviče s arašídovým máslem a džemem.

3

V mělké misce rozšlehejte vejce, vanilkový cukr a smetanu. Ponořte do směsi postupně oba sendviče z jedné strany a nechte je pár minut nasáknout, pak je obraťte a zopakujte s druhou stranou.

4

Rozehřejte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vložte sendviče do pánve. Opékejte z každé strany 2–4 minuty, nebo dokud pečivo nezezlátne a nevytvoří se křupavá kůrčička. Posypte arašídovým krokantem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...