Toust s arašídovým máslem a džemem neboli PB&J (peanut butter and jelly) je americká klasika. Opečením na francouzský způsob a křupavými arašídy jej povýšíte na božskou lahodu!
Suroviny
Postup
Začněte arašídovým krokantem. Do menší pánve s těžkým dnem vsypte cukr tak, aby pokryl dno v tenké souvislé vrstvě. Zahřívejte na střední teplotu, aby se cukr tavil na karamel. Nemíchejte, jen během tavení cukru sem tam zakružte pánví. Jakmile karamel získá jantarovou barvu, přidejte do pánve kousky arašídů a špetku soli a obalte je v karamelu. Obsah pánve ihned vylijte na plech vyložený pečicím papírem nebo na silikonovou podložku a nechte zcela vychladnout. Pak karamel nalámejte na střepy a ve výkonném mixéru rozmixujte nahrubo.
Arašídové máslo nechte povolit v míse, pak do něj vešlehejte mascarpone, chcete-li ho použít. Směs naneste na dva krajíce zvoleného pečiva a zbylé dva potřete každý 1–2 lžícemi džemu. Přiložte krajíce k sobě tak, abyste získali dva sendviče s arašídovým máslem a džemem.
V mělké misce rozšlehejte vejce, vanilkový cukr a smetanu. Ponořte do směsi postupně oba sendviče z jedné strany a nechte je pár minut nasáknout, pak je obraťte a zopakujte s druhou stranou.
Rozehřejte v pánvi máslo, a jakmile začne pěnit, vložte sendviče do pánve. Opékejte z každé strany 2–4 minuty, nebo dokud pečivo nezezlátne a nevytvoří se křupavá kůrčička. Posypte arašídovým krokantem a podávejte.