Turecký med s mandlemi a třešněmi

Turecký med s mandlemi a třešněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné na menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 323 g
Tuky 53 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemusíte chodit na pouť, abyste si dali tuhle dobrotu z Orientu.

Suroviny

bílek 1 ks
krupicový cukr 200 g
med 50 ml
zlatý sirup 100 ml
Golden Syrup
vanilkový lusk
mandle 100 g
loupané
třešně kandované 100 g
olej
na vymazání formy

1 V troubě opražte na plechu mandle. V pánvi se silným dnem zahřejte med, cukr a zlatý sirup s 1 lžící vody. Nechte asi 2 minuty pěnit a sirup odstavte.

2 Z bílků ušlehejte sníh. Šlehač nechte zapnutý na maximum a tenkým proudem přilévejte horký sirup. Až ho vmícháte polovinu, vraťte medový sirup na sporák a zahřívejte asi 4–5 minut; měl by mírně ztmavnout. Pak zas na plný výkon zapněte šlehač a sirup zapracujte do bílků. Směs pak asi 5 minut šlehejte na poloviční výkon.

3 Turecký med smíchejte s mandlemi a třešněmi a vyklopte ho do vymazané formy s papírem na pečení. Jde to ztěžka, protože med rychle tuhne. Povrch uhlaďte a nechte zpevnit. Druhý den nakrájejte.

HEZKÝ POVRCH :
Pokud chcete kostičky krásné, vyložte formu navíc ještě jedlým papírem nebo oplatkovým plátem. Stejný plát položte i svrchu a přitlačte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit