Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Turecký med s mandlemi a třešněmi

Turecký med s mandlemi a třešněmi

4.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné na menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 323 g
Tuky 53 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemusíte chodit na pouť, abyste si dali tuhle dobrotu z Orientu.

Suroviny

med 50 ml
zlatý sirup 100 ml
Golden Syrup
mandle 100 g
loupané
olej
na vymazání formy

Postup

1

V troubě opražte na plechu mandle. V pánvi se silným dnem zahřejte med, cukr a zlatý sirup s 1 lžící vody. Nechte asi 2 minuty pěnit a sirup odstavte.

2

Z bílků ušlehejte sníh. Šlehač nechte zapnutý na maximum a tenkým proudem přilévejte horký sirup. Až ho vmícháte polovinu, vraťte medový sirup na sporák a zahřívejte asi 4–5 minut; měl by mírně ztmavnout. Pak zas na plný výkon zapněte šlehač a sirup zapracujte do bílků. Směs pak asi 5 minut šlehejte na poloviční výkon.

3

Turecký med smíchejte s mandlemi a třešněmi a vyklopte ho do vymazané formy s papírem na pečení. Jde to ztěžka, protože med rychle tuhne. Povrch uhlaďte a nechte zpevnit. Druhý den nakrájejte.

HEZKÝ POVRCH :
Pokud chcete kostičky krásné, vyložte formu navíc ještě jedlým papírem nebo oplatkovým plátem. Stejný plát položte i svrchu a přitlačte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč