Nemusíte chodit na pouť, abyste si dali tuhle dobrotu z Orientu.
Suroviny
Postup
V troubě opražte na plechu mandle. V pánvi se silným dnem zahřejte med, cukr a zlatý sirup s 1 lžící vody. Nechte asi 2 minuty pěnit a sirup odstavte.
Z bílků ušlehejte sníh. Šlehač nechte zapnutý na maximum a tenkým proudem přilévejte horký sirup. Až ho vmícháte polovinu, vraťte medový sirup na sporák a zahřívejte asi 4–5 minut; měl by mírně ztmavnout. Pak zas na plný výkon zapněte šlehač a sirup zapracujte do bílků. Směs pak asi 5 minut šlehejte na poloviční výkon.
Turecký med smíchejte s mandlemi a třešněmi a vyklopte ho do vymazané formy s papírem na pečení. Jde to ztěžka, protože med rychle tuhne. Povrch uhlaďte a nechte zpevnit. Druhý den nakrájejte.
HEZKÝ POVRCH :
Pokud chcete kostičky krásné, vyložte formu navíc ještě jedlým papírem nebo oplatkovým plátem. Stejný plát položte i svrchu a přitlačte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 12x domácí bonbonky(12 receptů )