Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Turecký med s mandlemi a třešněmi

Turecký med s mandlemi a třešněmi

4.6/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné na menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1957 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 323 g
Tuky 53 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemusíte chodit na pouť, abyste si dali tuhle dobrotu z Orientu.

Související recepty

Suroviny

med 50 ml
zlatý sirup 100 ml
Golden Syrup
mandle 100 g
loupané
olej
na vymazání formy

Postup

1

V troubě opražte na plechu mandle. V pánvi se silným dnem zahřejte med, cukr a zlatý sirup s 1 lžící vody. Nechte asi 2 minuty pěnit a sirup odstavte.

2

Z bílků ušlehejte sníh. Šlehač nechte zapnutý na maximum a tenkým proudem přilévejte horký sirup. Až ho vmícháte polovinu, vraťte medový sirup na sporák a zahřívejte asi 4–5 minut; měl by mírně ztmavnout. Pak zas na plný výkon zapněte šlehač a sirup zapracujte do bílků. Směs pak asi 5 minut šlehejte na poloviční výkon.

3

Turecký med smíchejte s mandlemi a třešněmi a vyklopte ho do vymazané formy s papírem na pečení. Jde to ztěžka, protože med rychle tuhne. Povrch uhlaďte a nechte zpevnit. Druhý den nakrájejte.

HEZKÝ POVRCH :
Pokud chcete kostičky krásné, vyložte formu navíc ještě jedlým papírem nebo oplatkovým plátem. Stejný plát položte i svrchu a přitlačte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...