0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak využít slupky od citrusů

grapefruit
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Slupky od pomerančů, citronů, grepů a dalších citrusových plodů nevyhazujte. Využijete je na další večírek.

 

Pomeranč nebo grep rozřízněte v polovině. Opatrně vydlabejte vnitřek. Zbylou skořápku dejte do mrazáku alespoň na hodinu, aby ztuhla. Pak do ní můžete vložit jakýkoli dezert v podobě krému s ovocem, puding nebo do ní nazdobte zmrzlinový pohár.

Inspiroval vás tento tip? Můžete si udělat také čokoládové mističky.

Související články

Vaříme s citrusy
  • Tipy a triky

Vaříme s citrusy

Slunečních paprsků je venku pomálu, pusťme je alespoň do kuchyně. Citrusové plody jsou v chladném zimním období v nejlepší formě. Skvěle chutnají čerstvé i tepelně upravené....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit