Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citrusová tříšť s broskvemi

První pomoc v horkých dnech.

 
Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj

Ingredience

    • 2–3 malé hrsti drobnějších kostek ledu
    • šťáva z 1 velkého grapefruitu
    • šťáva ze 2 pomerančů
    • šťáva z 1 citronu
    • šťáva z 1 limety
    • 4 lžíce broskvového sirupu nebo podle chuti
    • perlivá voda na dolití podle potřeby
    • 1–2 zralé broskve, nakrájené na měsíčky

Příprava jídla

Do výkonného mixéru, který zvládne nadrtit led, vložte ledové kostky (počítejte s menší hrstí na osobu), čerstvě vymačkanou šťávu z grapefruitu, pomerančů, citronu a limety. Oslaďte broskvovým sirupem, přidejte perlivou vodu a rozmixujte na tříšť. Do sklenice vložte pár měsíčků broskví a dolijte ledovou tříští.

OPILÁ VERZE

  • Spojení citrusů a broskví umožňuje podtrhnout chuť jednoho z použitého druhu ovoce. Pro zdůraznění citrusů přidejte některý z pomerančových likérů (Triple Sec, Cointreau, Grand Marnier). K broskvím naopak ladí vodka, ale i bourbon nebo tequila. Experimentovat můžete rovněž s tekutinou na dolití a vyzkoušet například zázvorovou limonádou (v tom případě ale vynechte broskvový sirup).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Melounovo–okurková tříšť

Borůvková tříšť s čajem Earl Grey

Přidat komentář