Citrusová tříšť s broskvemi

Citrusová tříšť s broskvemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 528 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 118 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

První pomoc v horkých dnech.

Suroviny

led 3 hrsti
drobnější kostky ledu
grapefruit 1 ks
velký, šťáva vymačkaná
pomeranč 2 ks
šťáva vymačkaná
citron 1 ks
šťáva vymačkaná
limeta 1 ks
šťáva vymačkaná
sirup ovocný 4 PL
broskvový nebo podle chuti
voda minerální perlivá
na dolití, podle potřeby
broskve 2 ks
zralé, nakrájené na měsíčky

Do výkonného mixéru, který zvládne nadrtit led, vložte ledové kostky (počítejte s menší hrstí na osobu), čerstvě vymačkanou šťávu z grapefruitu, pomerančů, citronu a limety. Oslaďte broskvovým sirupem, přidejte perlivou vodu a rozmixujte na tříšť. Do sklenice vložte pár měsíčků broskví a dolijte ledovou tříští.

OPILÁ VERZE

  • Spojení citrusů a broskví umožňuje podtrhnout chuť jednoho z použitého druhu ovoce. Pro zdůraznění citrusů přidejte některý z pomerančových likérů (Triple Sec, Cointreau, Grand Marnier). K broskvím naopak ladí vodka, ale i bourbon nebo tequila. Experimentovat můžete rovněž s tekutinou na dolití a vyzkoušet například zázvorovou limonádou (v tom případě ale vynechte broskvový sirup).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit