
Citrusová tříšť s broskvemi
První pomoc v horkých dnech.
Vydání: 2018/7
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Ingredience
- 2–3 malé hrsti drobnějších kostek ledu
- šťáva z 1 velkého grapefruitu
- šťáva ze 2 pomerančů
- šťáva z 1 citronu
- šťáva z 1 limety
- 4 lžíce broskvového sirupu nebo podle chuti
- perlivá voda na dolití podle potřeby
- 1–2 zralé broskve, nakrájené na měsíčky
Příprava jídla
1 Do výkonného mixéru, který zvládne nadrtit led, vložte ledové kostky (počítejte s menší hrstí na osobu), čerstvě vymačkanou šťávu z grapefruitu, pomerančů, citronu a limety. Oslaďte broskvovým sirupem, přidejte perlivou vodu a rozmixujte na tříšť. Do sklenice vložte pár měsíčků broskví a dolijte ledovou tříští.
OPILÁ VERZE
- Spojení citrusů a broskví umožňuje podtrhnout chuť jednoho z použitého druhu ovoce. Pro zdůraznění citrusů přidejte některý z pomerančových likérů (Triple Sec, Cointreau, Grand Marnier). K broskvím naopak ladí vodka, ale i bourbon nebo tequila. Experimentovat můžete rovněž s tekutinou na dolití a vyzkoušet například zázvorovou limonádou (v tom případě ale vynechte broskvový sirup).
Přidat komentář