První pomoc v horkých dnech.
Suroviny
led
3
hrsti
drobnější kostky ledu
grapefruit
1
ks
velký, šťáva vymačkaná
pomeranč
2
ks
šťáva vymačkaná
citron
1
ks
šťáva vymačkaná
limeta
1
ks
šťáva vymačkaná
sirup ovocný
4
PL
broskvový nebo podle chuti
voda minerální perlivá
na dolití, podle potřeby
broskve
2
ks
zralé, nakrájené na měsíčky
1 Do výkonného mixéru, který zvládne nadrtit led, vložte ledové kostky (počítejte s menší hrstí na osobu), čerstvě vymačkanou šťávu z grapefruitu, pomerančů, citronu a limety. Oslaďte broskvovým sirupem, přidejte perlivou vodu a rozmixujte na tříšť. Do sklenice vložte pár měsíčků broskví a dolijte ledovou tříští.
OPILÁ VERZE
- Spojení citrusů a broskví umožňuje podtrhnout chuť jednoho z použitého druhu ovoce. Pro zdůraznění citrusů přidejte některý z pomerančových likérů (Triple Sec, Cointreau, Grand Marnier). K broskvím naopak ladí vodka, ale i bourbon nebo tequila. Experimentovat můžete rovněž s tekutinou na dolití a vyzkoušet například zázvorovou limonádou (v tom případě ale vynechte broskvový sirup).