0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pozor na zhořknutí bylin

bylinky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Milujete bylinky, rádi s nimi nakládáte v kuchyni, ale už se vám párkrát stalo, že v pokrmu zhořkly nebo změnily chuť?

 

Je potřeba se řídit pravidlem, že veškeré bylinky přidáváme do pokrmů až nakonec. Pokud je budeme dlouho vařit, mohou ztratit svou charakteristickou vůni a u mnoha druhů bylinek se stává, že při restování hořknou. Takže na to pozor!

Související články

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?

Kdo miluje vaření, nedá na čerstvé bylinky dopustit. Dodávají jídlům jedinečné aroma, ať už během vaření, nebo jako zelená ozdoba. Pokrmům dodají bylinky příjemnou svěžest a ještě díky nim jídlo   krásně vypadá. ...
Bylinky nemusíte jen sušit
  • Tipy a triky

Bylinky nemusíte jen sušit

Bazalka, pažitka, estragon nebo kerblík - nemusíte je jen sušit, jejich chuť lépe vynikne třeba s octem či olejem.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit