Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (22)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2694 kcal
Bílkoviny 88 g
Cukr 343 g
Tuky 90 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Až položíte hotové housky do ošatky, nespouštějte z nich oči. Když si totiž odběhnete, v tu ránu zmizí. Bylinky prostě umějí kouzla!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
1 bal
sušené droždí
cukr 1 ČL
na kvásek
sůl 2 ČL
pepř špetka
olivový olej 5 PL
voda 250 ml
jarní cibulka 3 ks
mladá, s natí, jemně pokrájená
bylinky 4 PL
jemně nasekané (např.bazalka, oregano, petrželka, majoránka)
vejce 1 ks
na potření
sůl
na posypání
1. Dejte podle našeho návodu vzejít kvásek a pak ho přilijte ke zbylé mouce a soli. Přidejte pepř, olej, vodu, bylinky, cibuli a vypracujte hladké těsto. Nechte ho v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem; trvá to půl až tři čtvrtě hodiny.

2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta pleťte malé houstičky (menší děti můžou tvarovat jednoduše bochánky) a ty pak nechte ještě čtvrt hodiny kynout.

3. Pověřte své pomocníky tím, aby housky i bochánky potřeli rozšlehaným vejcem a posypali solí. Pečte dozlatova; mělo by stačit přibližně pětadvacet minut.

Komentáře

Anonym

Prosím, jak se pletou tyhle housky? Nešel by poslat popis? Děkuji.

Anonym

Pletou se ze tří válečků jako copánek :-) To stačí.

Anonym

Právě že to pletení je na nich geniální. Vemeš dva válečky, uprostřed je překřížíš a jedním uděláš smyčku okolo druhého. Pak pleteš normálně ze čtyř, aby se všechny křížili. Je to rychlé a efektní!

Anonym

Jako faktiš doporučuju sou to skvělý housácí...8)

Anonym

asi pred desiatimi minútami som dopiekla, a už je polovica zjedená

Anonym

chtěla bych se zeptat, cot o znamená: Dejte podle našeho návodu vzejít kvásek.

Anonym

Houstičky jsou výborné! Jen jsem je pekla tak 40min, zřejmě jsem je uplácala trošku větší.

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit