Až položíte hotové housky do ošatky, nespouštějte z nich oči. Když si totiž odběhnete, v tu ránu zmizí. Bylinky prostě umějí kouzla!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
500
g
droždí sušené
1
bal
cukr
1
ČL
na kvásek
sůl
2
ČL
pepř
špetka
olivový olej
5
PL
voda
250
ml
jarní cibulka
3
ks
mladá, s natí, jemně pokrájená
bylinky
4
PL
jemně nasekané (např.bazalka, oregano, petrželka, majoránka)
vejce
1
ks
na potření
sůl
na posypání
Postup
1
Dejte podle našeho návodu vzejít kvásek a pak ho přilijte ke zbylé mouce a soli.
2
Přidejte pepř, olej, vodu, bylinky, cibuli a vypracujte hladké těsto. Nechte ho v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem; trvá to půl až tři čtvrtě hodiny.
3
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta pleťte malé houstičky (menší děti můžou tvarovat jednoduše bochánky) a ty pak nechte ještě čtvrt hodiny kynout.
4
Pověřte své pomocníky tím, aby housky i bochánky potřeli rozšlehaným vejcem a posypali solí. Pečte dozlatova; mělo by stačit přibližně pětadvacet minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné domácí pečivo: 35 ověřených receptů(35 receptů )
Komentáře