Stejně dobře chutná za tepla i za studena. Pokud hotový salát překryjete fólií, vydrží teplý až hodinu.
Suroviny
brambory nové
800
g
hořčice dijonská
2
PL
vinný ocet bílý
2
PL
olivový olej
4
PL
sůl
pepř
bylinky
1
PL
pažitka, petržel, estragon (či jiné bylinky dle chuti)
salát
několik kusů na ozdobu
Postup
1
Brambory uvařte ve vodě nebo v páře doměkka. Sejměte z ohně a nechte trochu vychladnout.
2
Ve velké salátové míse důkladně promíchejte hořčici a ocet, přidejte olej a po libosti dochuťte solí a pepřem. Znovu důkladně promíchejte.
3
Brambory nakrájejte na plátky a spolu s nasekanými bylinkami vsypte do mísy. Všechno pěkně obalte v zálivce.
Pro větší efekt můžete podávat na listech salátu.
Komentáře