Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
bramborovy salat
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1247 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 153 g
Tuky 59 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejně dobře chutná za tepla i za studena. Pokud hotový salát překryjete fólií, vydrží teplý až hodinu.

Suroviny

hořčice dijonská 2 PL
vinný ocet bílý 2 PL
olivový olej 4 PL
sůl
pepř
bylinky 1 PL
pažitka, petržel, estragon (či jiné bylinky dle chuti)
salát
několik kusů na ozdobu

Postup

1

Brambory uvařte ve vodě nebo v páře doměkka. Sejměte z ohně a nechte trochu vychladnout.

2

Ve velké salátové míse důkladně promíchejte hořčici a ocet, přidejte olej a po libosti dochuťte solí a pepřem. Znovu důkladně promíchejte.

3

Brambory nakrájejte na plátky a spolu s nasekanými bylinkami vsypte do mísy. Všechno pěkně obalte v zálivce.

Pro větší efekt můžete podávat na listech salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:25
Recept se nachází v č.7/05, str.43

Apetit magazín