Bylinkový salát

Bylinkový salát

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1326 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 10 g
Tuky 126 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jednoduchost salátu vyvažuje rafinovaná zálivka, ve které se spojuje razantní ocet balsamico s jemně nasládlým dezertním vínem i dva druhy olejů, každý s jinak výraznou chutí. Můžete zvolit jakoukoli kombinaci zelených lístků a bylinek, případně ji zjednodušit.

Suroviny

máta 1 svazek
čerstvá
meduňka 1 svazek
čerstvá
polníček 400 g
cibule 1 ks
malá, najemno
zázvor (čerstvý)
čerstvý
ocet 2 PL
balsamico
olivový olej 6 PL
olej 3 PL
z vinných semínek
víno bílé 1 PL
dezertní
sůl
pepř
Otrhejte lístky z 1 svazku čerstvé máty a 1 svazku čerstvé meduňky, případně je ještě rozdělte na menší části. Pokud se vám zdá, že jsou stonky bylinek dostatečně křehké, můžete je nakrájet najemno. Vsypte do mísy spolu se 400 g polníčku (balení o této hmotnosti prodává např. Billa a vyjde na zhruba 28 Kč). Rozpulte 1 granátové jablko a lžičkou z něj pečlivě vydlabejte všechna zrnka včetně červeného obalu. Dejte zatím stranou. 1 malou cibuli nakrájejte najemno, kousek čerstvého zázvoru oloupejte a rozkrájejte na co nejjemnější kostičky. Oboje vsypte do kastrůlku a zalijte 2 lžícemi octa balsamico; uveďte do varu a vařte na mírném ohni asi pět minut. Takto vzniklý základ zálivky přelijte do misky, prošlehejte se 6 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z vinných semínek a 1 lžící dezertního vína. Osolte a opepřete. Zálivkou pak už jen přelijte zelené lístky, promíchejte je a salát posypte granátovými zrníčky. Ponechte chvíli v chladu, aby se chutě náležitě rozležely, a podávejte.

Obchod Apetit