Nová kuchařská kniha Láska prochází kuchyní od Denisy Bartošové nás zaujala už svojí okouzlující obálkou. Uvnitř najdete originální recepty na jedlé dárky a především nápady, jak je krásně zabalit.
Jedlé dárky můžete věnovat při různých příležitostech, nejen o Vánocích, a tak je kuchařka Láska prochází kuchyní tematicky rozdělena podle měsíců. Na ochutnání jsme pro vás z 51 receptů vybrali snadný andělský likér, který voní zimním kořením. Jedna sklenička, druhá sklenička, třetí… Andělský likér je sladce smetanový a díky rumu také ďábelsky omamný. Pro jistotu dávky v receptu hned zdvojnásobte, aby vám zbyl ještě jako dárek.
Recept na 1,5 l likéru:
SUROVINY:
- 2 konzervy karamelového kondenzovaného mléka (každá má 397 g)
- 620 g neslazeného kondenzovaného mléka
- 3 svitky skořice
- 3 hvězdičky badyánu
- 1 vanilkový lusk
- 2 hřebíčky
- lžička mleté skořice
- 500 ml bílého rumu
- V rendlíku zahřejte neslazené kondenzované mléko a přidejte koření. Vanilkový lusk nejprve podélně překrojte, aby se aroma lépe uvolnilo. Nechte v mléce 24 hodin louhovat. Druhý den celé koření vyndejte.
- Z vanilkového lusku špičkou nože vyškrábněte semínka, ta vraťte do mléka. Lusk buď vyhoďte, nebo opláchněte, nechte usušit, a rozmixujte s krystalovým cukrem na jemný prášek, který použijete jindy
- Kořením provoněné mléko spojte s karamelovým kondenzovaným mlékem, nejlépe to jde ponorným mixérem. Postupně přilévejte bílý rum. Likér naplňte do připravených lahviček a nechte rozležet.
- Lahve s likérem ozdobte papírovými andělskými křídly, na větší lahev můžete přilepit krajkovou aplikaci jako šaty anděla.
Knihu Denisy Bartošové Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a darujte jedlý dárek koupíte na www.smartpress.cz za 499 Kč.