Recept na neděli: andělský likér

Recept na neděli: andělský likér
sdílet:
Nová kuchařská kniha Láska prochází kuchyní od Denisy Bartošové nás zaujala už svojí okouzlující obálkou. Uvnitř najdete originální recepty na jedlé dárky a především nápady, jak je krásně zabalit.

Jedlé dárky můžete věnovat při různých příležitostech, nejen o Vánocích, a tak je kuchařka Láska prochází kuchyní tematicky rozdělena podle měsíců. Na ochutnání jsme pro vás z 51 receptů vybrali snadný andělský likér, který voní zimním kořením. Jedna sklenička, druhá sklenička, třetí… Andělský likér je sladce smetanový a díky rumu také ďábelsky omamný. Pro jistotu dávky v receptu hned zdvojnásobte, aby vám zbyl ještě jako dárek.

Recept na 1,5 l likéru:



SUROVINY:

  • 2 konzervy karamelového kondenzovaného mléka (každá má 397 g)
  • 620 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • 3 svitky skořice
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 hřebíčky
  • lžička mleté skořice
  • 500 ml bílého rumu

1 V rendlíku zahřejte neslazené kondenzované mléko a přidejte koření. Vanilkový lusk nejprve podélně překrojte, aby se aroma lépe uvolnilo. Nechte v mléce 24 hodin louhovat. Druhý den celé koření vyndejte.
 
2 Z vanilkového lusku špičkou nože vyškrábněte semínka, ta vraťte do mléka. Lusk buď vyhoďte, nebo opláchněte, nechte usušit, a rozmixujte s krystalovým cukrem na jemný prášek, který použijete jindy.

3 Kořením provoněné mléko spojte s karamelovým kondenzovaným mlékem, nejlépe to jde ponorným mixérem. Postupně přilévejte bílý rum. Likér naplňte do připravených lahviček a nechte rozležet.

4 Lahve s likérem ozdobte papírovými andělskými křídly, na větší lahev můžete přilepit krajkovou aplikaci jako šaty anděla.



Knihu Denisy Bartošové Láska prochází kuchyní – Uvařte, zabalte a darujte jedlý dárek koupíte na www.smartpress.cz za 499 Kč.

Foto: archiv nakladatelství Smartpress


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit