Vsadíme se, že ani u vás nezůstane po tomhle ‚liguere‘ jedno oko suché. A pokud hledáte způsob, jak zhodnotit zbylý kokos, právě jste ho našli!
Suroviny
kokosové mléko
400
ml
kokos
120
g
strouhaný
moučkový cukr
100
g
kokosový krém
400
ml
lze nahradit smetanou
bílý rum
150
ml
70–150 ml, podle chuti
Postup
1
V kokosovém mléku krátce povařte strouhaný kokos. Po zchladnutí rozmixujte, přidejte moučkový cukr a kokosový krém nebo smetanu.
2
Nakonec vmíchejte bílý rum. Množství alkoholu si zvolte sami podle toho, jak chcete likér silný.
3
Nechte přes noc odležet.
4
Likér protřete přes jemné sítko či cedník, abyste v něm neměli hrubší kousky kokosu. Pak už ho jenom přelijte do lahve.
Uchovejte v chladu a před použitím protřepte.
Komentáře
Dámy ,nebude problém v množství rumu? Chystám se jej dělat a určitě nalej alespoň 0,5l
Po přečtení negativních komentářů jsem měla trochu obavy, přesto jsem recept vyzkoušela a dobře jsem udělala. S výsledkem jsem velmi spokojená. Pro upřesnění - místo kokosu jsem použila koncentrovaný kokosový krém od Bon Coco.
ZKLAMAL. Výsledné množství je asi 0,6-7 litru, dala jsem 100 ml rumu. Chuťově to úplně špatné není, ale zázrak taky ne. Zbylo hodně kokosu, protože to přes cedník moc neteklo. Drahé suroviny, výsledek tak na 30%.
Mrzí nás, že vás likér zklamal. Bohužel nevíme, co se mohlo stát...