Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona na talíři: plané rostliny

18. 7. 2014
Sezona na talíři: plané rostliny

Co je v přírodě k jídlu?

 

  • BRŠLICE KOZÍ NOHA – mladé listy do salátů, do bršlicové polévky
  • BRUTNÁK – mladé listy chutnají po okurkách, hodí se do salátů, pomazánek; květy do salátů, studených nápojů a na ozdobu moučníků
  • ČESNÁČEK – mladé lístky do salátů a do zapékaných zeleninových jídel
  • JAHODNÍK – mladé lístky na čaj
  • JITROCEL KOPINATÝ – listy smažené v těstíčku na slano i sladko podobně jako kosmatice
  • KOZÍ BRADA – mladé lístky do salátů
  • KVĚTY MACEŠEK A VIOLEK – saláty, studené polévky, ozdoba moučníků
  • MEDVĚDÍ ČESNEK – na chléb s máslem, do pomazánek, špenátu a polévek
  • MLADÉ BUKOVÉ LISTY – do salátů, pod pečené maso
  • MLADÉ VÝHONKY SMRKU A BOROVICE – čaj, smrková majonéza k pečenému jehněčímu a skopovému

  • PAMPELIŠKY – mladé listy do salátů, z poupat naložené ‚kapary‘, z květů med
  • POMNĚNKY – ozdoba moučníků
  • POPENEC – listy do bramborových a vaječných jídel
  • POUPATA A KVĚTY JABLONÍ – z poupat ‚kapary‘, květy na ozdobu moučníků
  • PTAČINEC ŽABINEC – nať do salátů a jarních dipů
  • ROZRAZIL – mladé lístky do salátů a polévek
  • ŘEBŘÍČEK – listy do omelet, salátů a pomazánek. Sekanými lze sypat jídlo podobně jako petrželí.
  • SEDMIKRÁSKY – mladé listy do salátů a polévek, květy do salátů a pomazánek

Související články