Co je v přírodě k jídlu?
- BRŠLICE KOZÍ NOHA – mladé listy do salátů, do bršlicové polévky
- BRUTNÁK – mladé listy chutnají po okurkách, hodí se do salátů, pomazánek; květy do salátů, studených nápojů a na ozdobu moučníků
- ČESNÁČEK – mladé lístky do salátů a do zapékaných zeleninových jídel
- JAHODNÍK – mladé lístky na čaj
- JITROCEL KOPINATÝ – listy smažené v těstíčku na slano i sladko podobně jako kosmatice
- KOZÍ BRADA – mladé lístky do salátů
- KVĚTY MACEŠEK A VIOLEK – saláty, studené polévky, ozdoba moučníků
- MEDVĚDÍ ČESNEK – na chléb s máslem, do pomazánek, špenátu a polévek
- MLADÉ BUKOVÉ LISTY – do salátů, pod pečené maso
- MLADÉ VÝHONKY SMRKU A BOROVICE – čaj, smrková majonéza k pečenému jehněčímu a skopovému
- PAMPELIŠKY – mladé listy do salátů, z poupat naložené ‚kapary‘, z květů med
- POMNĚNKY – ozdoba moučníků
- POPENEC – listy do bramborových a vaječných jídel
- POUPATA A KVĚTY JABLONÍ – z poupat ‚kapary‘, květy na ozdobu moučníků
- PTAČINEC ŽABINEC – nať do salátů a jarních dipů
- ROZRAZIL – mladé lístky do salátů a polévek
- ŘEBŘÍČEK – listy do omelet, salátů a pomazánek. Sekanými lze sypat jídlo podobně jako petrželí.
- SEDMIKRÁSKY – mladé listy do salátů a polévek, květy do salátů a pomazánek