0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1943 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 292 g
Tuky 45 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení rustikálních kopřiv, jemné, šťavnaté červené cibule a krémové gorgonzoly prostě nemá chybu!

Suroviny

kopřiva
chleba 4 plátky
olivový olej 2 PL
gorgonzola 150 g
cibule červená 1 ks
pepř
hrubě drcený
sůl
balzamikový ocet

1 Čtyři plátky chleba opečte nasucho v troubě nebo toustovači. Ještě zahorka krajíce zakapejte 2 lžícemi olivového oleje, poklaďte plátky gorgonzoly (celkem jí budete potřebovat asi 150 g), posypte kolečky z 1 červené cibule, zakápněte balzamikovým octem a posypte hrubě drceným pepřem. Solte, jen pokud se vám sýr nezdá dost slaný. Kopřivy krátce spařte vroucí vodou a (bez obav) naklaďte na chleba.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit